Aktywne Wpisy

Apaturia +286
Prezent, który może uratować życie. Pająk darownik przedziwny (Pisaura mirabilis) jest znany z tego, że podczas zalotów samiec wręcza samicy podarunek - zazwyczaj jest to smakowita zdobycz, taka jak mucha lub inny owad, starannie zawinięta w warstwy jedwabnych nici. Podarunek ten ma za zadanie odwrócić uwagę samicy i zmniejszyć prawdopodobieństwo, że zalecający się samiec zostanie przez nią potraktowany jako pokarm.
Kiedy samica przyjmuje prezent i zaczyna go "rozpakowywać", próbując przegryźć się
Kiedy samica przyjmuje prezent i zaczyna go "rozpakowywać", próbując przegryźć się
źródło: Pisaura_mirabilis
Pobierz
chomikgumiok +768
#mediolan2026 #heheszki
Jak patrzę na te dyscypliny na torze saneczkarskim:
-zjeżdżasz na sankach
-zjeżdżasz na sankach z kolegą
-zjeżdżacie na dużych sankach w 4
-zjezdzasz na dół głową xD
Jak patrzę na te dyscypliny na torze saneczkarskim:
-zjeżdżasz na sankach
-zjeżdżasz na sankach z kolegą
-zjeżdżacie na dużych sankach w 4
-zjezdzasz na dół głową xD

Moje jest z przedszkola (3 lata). W ciągu dnia byłem przenoszony między grupami kilka razy. Był grudzień, na dworze było już ciemno. Do tej pory pamiętam, jak przyszedł odebrać mnie ojciec po kilku godzinach spóźnienia. Miał ku temu powód, matka tym bardziej nie mogła mnie odebrac. W płaczu zdejmowałem ostatni worek na buty w szatni - był czerwony w białe grochy.
mimo, że to był parter to nadal było to zdecydowanie za wysoko jak na mój wiek
nie wiem ile lat mialam dokladnie, ale wyrylo sie w mojej pamieci bo co jakis czas to sobie przypominalam
Wychodzilam z tata, trzymajac go za reke i poszlismy sprawdzic jak wygladalo nasze auto
Bo ktos je podpalil w nocy i
@siedze-na-antresoli:
Ja od zerówki już tak dosyć dosyć, natomiast to co było przed 6 rokiem życia, to jakieś 3-4 sceny, które nawet nie wiem czy pamiętam, czy tylko dorabiam sobie wizje do zdjęć XD