Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 89
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@saviour: o.O
Nawet bez tego mial pelne prawo zrobic co zrobil. A w takim wypadku to mial wrecz obowiazek.

Ale niech mnie ktos wytlumaczy dlaczego wszedzie jak sie mowi o tych sluzbach to mowi sie (fonetycznie) ajs (lod) Przeciez to jest akronim. Nie powinno sie mowic "aj si i"?
  • Odpowiedz
bo łatwiej wymówić i zapamiętać "ice" niż "aj si i"

@saviour: "ef bi aj", "si aj ej", "di i ej" No ciezko zapamietac :DDD po prostu lenistwo, niekompetencja i "klikalnosc"
  • Odpowiedz
widzisz ICE mówisz ice, po prostu łatwiej i szybciej, no i tu akurat się da, nie jak w np. FBI

@vulcanitu: Widzisz MAGA to mowisz maga (a nie "em ej dzi ej). OK. bo normalnie MAGA nic nie znaczy. Wiec zadem problem. Ale ice cos jednak znaczy. I ice != aj si i
  • Odpowiedz
@JatuArmy: No widzisz. A jak ja nie uzywam polskich znakow diakrytycznych (bo mi tak latwiej gdyz korzystam na przemian z niemieckiej klawiatury, angielskiej komunikacji itp) to wielkie oburzenie. A jak ktos se ulatwia i akronim czyta jako "lod" to wsio ok :DDD A to zaden problem przeczytac akronim jako akronim a nie jako "lod".
Bo chyba z lodem to ma malo wspolnego :P
  • Odpowiedz
A to zaden problem przeczytac akronim jako akronim

@gorzki99: Jeżeli coś zajmuje trzykrotnie mniej czasu i nie jest sprzeczne z żadnymi zasadami, to nic dziwnego, że jest praktykowane.
Nie wiem, jak to wygląda w angielskim, ale w języku polskim odczytywanie w ten sposób skrótowców (zwłaszcza tych mających w środku samogłoskę) jest czymś całkowicie naturalnym i nie ma nic wspólnego z nieużywaniem polskich znaków i z innymi oznakami nieuctwa i niechlujstwa.
  • Odpowiedz
@saviour: No tak, strzelił kobiecie prosto w twarz, bo pół roku wcześniej ktoś go potrącił samochodem. To zmiania postać rzeczy o 360 stopni

Jak miał PTSD i stany lękowe to powinien iść na badania psychiatryczne, a nie biegać z gnatem po ulicy w mundurze. Chory kraj
  • Odpowiedz
Ten sam agent ICE który ją odstrzelił, sześć miesięcy temu został przeciągnięty samochodem około 300 stóp podczas wykonywania nakazu

@saviour: a wiec ma doświadczenie i wciąż staje przed maską samochodu. XD
Po co staje przed maska samochodu? Ciałem sie nie da zatrzymać auta, wiec pewnie szukal po prostu pretekstu do zrobienia czegoś np. Strzelenia.

Jakby był mądry to by nie stawał, ofiara mogła nawet nie patrzeć przed siebie kiedy inny chlop klamkował
  • Odpowiedz
@niebieskikartofel: policja w USA już się wypowiadała na ten temat. Nie zatrzymujesz pojazdu swoim ciałem. Jeżeli tablice są widoczne to i masz nagranie kierowcy to powiadamiasz kolegów, którzy zatrzymują go dwie przecznice dalej
  • Odpowiedz