Wpis z mikrobloga

@Marek_Licyniusz_Krassus: średni majątek w USA to 551k vs 213k w UE a mediana majątku w USA to 107k usd a w UE 77k. Biali mają medianę majątku na gospodarstwo domowe 285k dolarów (142.5k na osobe). Do tego mają znacznie lepszą strukturę majątku bo w UE to przede wszystkim nieruchomości a u nich znacznie powszechniejsze są papiery wartościowe.

Ochrona zdrowia w USA jak nie masz kasy to albo sprzedajesz wszystko, albo dostajesz
  • Odpowiedz
@malinq: wnioskuję, że zabrakło Ci odwagi do stwierdzenia, że żywność w UE nie jest najlepsza, albo że jest gorsza niż w USA, skoro przyczepiłeś się do warunkowanej wieloaspektowo długości życia, w dodatku w porównaniu do Polski, a nie średniej UE.

Wyszłoby niekorzystnie, prawda? To ja dla kontekstu dorzucę, że Polskę i USA różni tylko jeden rok jeśli chodzi o długość życia. Czyli państwo o jednym z najlepszych PKB per capita
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa smak życia XD
Jak dla ciebie smakiem życia jest dawanie się robić korporacjom bez mydła to jedz pomieszkać w USA.
Jak dla ciebie tutaj w EU jest źle to USA otworzy ci oczy. Potem jedz do Chin. A później wróć.
Docenisz wtedy ten rzekomy „zamordyzm” EU. W EU jest najlepiej.
  • Odpowiedz
Tak samo autonomiczne samochody, czekam już ponad dekadę, a coś ani widu, ani słychu żeby szło do przodu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@makaronzjajkiem: one nigdy nie powstaną bo co z tego, że nauczą algorytm jeździć w 99,99999% przypadków jak wystarczy JEDEN błąd i tracisz życie? Asystent jazdy TAK, sam korzystam ale nigdy nie będzie autonomicznego samochodu. Chyba, że jakieś eksperymenty, że auto jeździ tą samą trasą
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: AI jest dobre w oszukiwaniu tylko i wyłącznie. Jeśli zależy nam na bzdurach, laniu wody a nie na prawdzie to tak. AI może więc zastąpić współczesne dziennikarstwo gdzie nie liczy się prawda tylko akapity tekstu i reklama. Może również zastąpić artystów w tworzeniu ładnych bazgrół które od razu się wydają dziwne ale bez głębszej analizy przejdą.
Aktualnie AI potrzebuje nadzorcy, kogoś kto poprawia jego błędy. A te błędy są
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: polacy to chyba jedyne nacja na tym kontynencie, która tak bardzo pragnie by Żyd zza oceanu zaglądał mu w odbyt.

Może jeszcze tęsknisz za dziwnym wejściem w iPhone, lub za tym że każdy producent telefonów miał swój standard ładowarek.

Ochrona danych wrażliwych to chyba tez zbędna rzecz. Nie ma niczego lepszego niż policja o 6:00 rano po tym, jak algorytm żydowskiej inteligencji stwierdzi że twoja aktywność w sieci jest
  • Odpowiedz
Niezłe bzdury. Europejczycy są j------i biedakami w porównaniu z USA. Murzyni w USA mają wyższy poziom konsumpcji niż przeciętny Europejczyk.

@Herubin: tak, szczególnie jak idą na uniwersytet czy do lekarza :)
  • Odpowiedz
Niemcy wielka potęgą UE są biedniejsze per capita od 49 stanów USA. Bogatsi są tylko od Missisipi gdzie murzynizacji to 40% XD

@Oltwk93: i ile płacą za operację złamanej nogi? Ile kosztuje skończenie studiów?
  • Odpowiedz
  • 1
@inflacja_biedaku: No o to mi chodzi. Ja nie mówię przecież o startupach ai czy asystentach kodowania, tylko o narzędziach wspomagających badania naukowe, edukację itd. Powinny one być nadzorowane. Ale nadzorowanie nie jest tożsame z przecięciem kabla.
  • Odpowiedz
  • 1
@Rustyyyy: Mam wrażenie, że już 10 raz odpowiadam na to samo pytanie. Nie chodzi o żadne ajfony, OpenAI czy startupy. To nie jest jedyne zastosowanie AI. Chodzi mi o narzędzia rozwijające badania naukowe, edukację itd. Startupy, Ajfony czy OpenAI mi lata. Uważam, że powinno się ich opodatkować jak tylko się da i postawić przed sądem za kradzież danych.
  • Odpowiedz
a masz lepszy poza swoim chłopskim rozumem?

@proszebardzo2: nie, niepotrzebne mi rankingi do tego żeby stwierdzić jakie archaiczne rozwiązania są stosowane w USA (czeki, parkomaty per jedno miejsce parkingowe, autobusy w których musisz ciagnąć za sznurek zamiast przycisku stop, brak tablic informujących o czasie przyjazdu metra (ewentualnie tylko na niektórych stacjach), tipy sięgające 30% zamówienia, taxy niedoliczone do ceny i inne gówna) a jakie rozwiązania są stosowane w UE.
  • Odpowiedz