Aktywne Wpisy
IbraKa +238
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Guadalajara +58
W końcu się zdecydowałam i kupiłem mieszkanie :) co prawda w Katowicach a nie w Krakowie (jak wcześniej zakładałem), ale udało się sporo urwać od ceny ofertowej, warto dzwonić i negocjować aż ktoś spuści z ceny. Fajna lokalizacja zaraz przy Trzech Stawach, będzie gdzie z pieskiem na spacery chodzić. Pracuję zdalnie, więc wolałem już osiedlić się w Kato niż kredytować się dużo więcej, a połączenia do Krakowa też są dobre. Wreszcie na

10 000 000 PLN wydaje sie twarda granica ktora nie wiem jak osiagnac za 10 lat, chcialbym Wasze porady jak Wy byscie to ogarneli w takiej sytuacji?
- Mam 30 lat, moja kobita tak samo
- Zarabiamy razem na reke kolo 25-30k / miesiac po odjeciu kosztow zycia
- Obecnie mamy kolo 400k oszczednosci
- Wykorzystujemy limit IKE / IKZE
- Nie mamy bomblekuf i nie planujemy
- Nie mamy obecnie kredytuf
- Perspektywa do zwiekszenia zarobkow do okolo 40k / miesiac po odjeciu kosztow zycia w najblizszych 5 latach
- Mieszkamy w mieszkaniu mojej matki, jest warte obecnie kolo 800k~, dostepne do sprzedazy w perspektywie 5-10 lat (ponad 100m2 w Trojmiescie, 100% na mnie)
- Rodzice partnerki maja mieszkanie warte 2.5-3M~, dostepne do sprzedazy w perspektywie 10-15 lat (ponad 250m2 w Sopot), podzial na pol z bratem partnerki
- Kasuje wszystkie propozycje oblodzenia Donaldowi/Jarkowi/Mentzenowi
- Kasuje wszystkie propozycje zainwestowania w beton
#inwestycje #gielda #inwestowanie #samorozwoj #nieruchomosci #banki #etf #podatki #pieniadze #kiciochpyta
Na portalu wykop.pl mamy pelno specjalistow, chcialbym poszukac opinii ekspertow
"bombelkuf i kredytuf"
Jedyne, co masz to omamy od wódy albo z niedojedzenia.
VFD nakrypto/nasdaczi
Może powinieneś jednak zmienić partnerkę na jedynaczkę z mieszkaniem wartym 10mln. Tu masz ledwie 1.5mln i potencjalne problemy spadkowe.
Nie ma za co.