Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co robić jeśli waga nie spada mimo deficytu? Chłop 175 cm, 92 kg. Praca fizyczna i 5 treningów w tygodniu(3xcardio,2xsilka). Na początku założyłem, że 3000 kcal będzie dobre, ale po 2 tygodniach nie ruszyło, to zszedłem do 2500. Nadal nic. 2000 kcal nic. Ciąć dalej kalorie? Wydawało mi się że przy takiej kaloryce i aktywności waga powinna lecieć, a tu nic. Co jednak najlepsze, nawet przy 2000 kcal mięśnie się powiększały i jestem coraz silniejszy. Żadnych środków. Co tu się dzieje?

#mikrokoksy #dieta #silownia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Loginconajmniej4znaki: O to to. Ludzie przeceniają to ile spalają pracując fizycznie, a nie doceniają tego jak mało spalają przy siedzącej.

@mirko_anonim: OPie, a jak często się ważysz? Polecam przynajmniej na początku robić to codziennie i dopiero wtedy wyciągać wnioski czy w ciągu 2 tygodni trend jest boczny, czy spadkowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ja robie deficyt i nie bawie się w żadne liczenie kalorii. Jem zdrowo i jak najmniej tak żeby nie czuć głodu. Energii mi nie brakuje, waga leci w dół z każdym miesiącem. 4-5 treningów siłowych w tygodniu, suplementacja i rower 1-2 w tyg (ale porządnie 50-100km). Czasem pozwole sobie na fast fooda albo słodycze. Waga -8kg przez pół roku, a siłownia i rower dopiero 3 miesiąc. 173cm, obecnie 73,2 kg.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Miałem dużo takich przypadków, czasami tacy się do mnie zgłaszali i nagle na wyższych kcal chudli.

Po prostu zaczynali trzymać się rzetelnie planu. xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: po pierwsze warto wskoczyć na wagę z pomiarem, sprawdzić ile masz procent tkanki tłuszczowej oraz sprawdzić ogólne zapotrzebowanie kaloryczne, od którego muszisz odejmować kcal. Dla mnie przy 182 cm i wadze 83 kg, zapotrzebowanie to było 1980 kcal, ja nie wiem jak ty sobie w ogole zalozyles ze przy 3000 kcal mozesz chudnac xD Trening silowy to jakies 200-350 kcal, to ze pomachasz zelastwem, pojezdzisz troche na rowerze nie
  • Odpowiedz