Aktywne Wpisy
typ53B +342
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
tusk +1500
Z takich ciekawostek, to gif z kręceniem Małysza kończy dziś 10 lat.
Skąd to wiem? Na pasku widać informację, na temat udzielenia rządowi wotum zaufania. Takich głosowań było w naszej historii sporo, ale tylko jedno pokrywa się z protestami górniczymi.
Link do głosowania, link do manifestacji
#heheszki #ciekawostki
Skąd to wiem? Na pasku widać informację, na temat udzielenia rządowi wotum zaufania. Takich głosowań było w naszej historii sporo, ale tylko jedno pokrywa się z protestami górniczymi.
Link do głosowania, link do manifestacji
#heheszki #ciekawostki
#elektryka #poradyprawne #prawo #tauron #krakow
Dzwoniłeś do administratora? Ja bym chyba teraz najpierw z nimi ustalił, co i jak elektryk może sprawdzić, a potem szukał innego elektryka, który sprawdzi gdzie jest
Taki rachunek może nabić grzejnik albo klima jak coś dokupiliście
W dużym uproszczeniu - nierównomierne psucie sinusoidy napięcia, i próby jej przesuwania.
Powodowane to jest przez niektóre przemysłowe odbiorniki prądu (typu duże silniki elektryczne).
Na liczniku nad wyświetlaczem migają na czerwono dwie diody jak jest pobór energii. Jedna jest w w jednostkach kWh to moc czynna a druga w kVarnto bierna. Przyobserwuj jak często migają. Ta druga od mocy biernej
Nie powiedziała że interwencji nie będzie.
@spyyke:
Komentarz usunięty przez autora
Ze zdjęć nie odczytasz mocy biernej, musiał byś podpiąć się pod interfejs.
1. Zgłoś za pomocą formularza podejrzenie nielegalnego poboru https://www.tauron-dystrybucja.pl/bezpieczna-energia/nielegalny-pobor - nie dyskutuj na infolinii tylko wypełnij i czekaj
2. Umów przez internet spotkanie w BOK taurona, nie wiem jak u Ciebie u mnie się czeka <7dni - zgłoś wtedy reklamację osobiście na miejscu
3.Nie wiem jaki masz model licznika bo obciąłeś zdjęcia, ale zazwyczaj da sie odczytać "na żywo" również moc czynną i pozorną, poszukaj przycisku do zmiany "widoku"
4. Gdyby uciąć zero w poborze "wskazanie bieżące" energii biernej indukcyjnej wtedy rachunek nabrałby sensu
5. Jest szansa że w ostatnim czasie wymieniłeś/dodałeś jakiś odbiornik energii którego wbudowana przetwornica powoduje niepoprawne zliczanie licznika https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/rachunki-energia-elektryczna-liczniki,1,0,2285057.html - myślę że mógłbyś zarządać zmiany licznikana innego producenta - warto zgłosic przy reklamacji, wymiana oczywiście na