Aktywne Wpisy

lubie-sernik +8
Co poszło nie tak w Twoim życiu, że nie śpisz w środku tygodnia prawie o 3 w nocy?

JankoBzykant89 +41
źródło: imgi7NLVR-27e2b6a
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: imgi7NLVR-27e2b6a
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#elektryka #poradyprawne #prawo #tauron #krakow
źródło: faktura
PobierzDzwoniłeś do administratora? Ja bym chyba teraz najpierw z nimi ustalił, co i jak elektryk może sprawdzić, a potem szukał innego elektryka, który sprawdzi gdzie jest
Taki rachunek może nabić grzejnik albo klima jak coś dokupiliście
W dużym uproszczeniu - nierównomierne psucie sinusoidy napięcia, i próby jej przesuwania.
Powodowane to jest przez niektóre przemysłowe odbiorniki prądu (typu duże silniki elektryczne).
Na liczniku nad wyświetlaczem migają na czerwono dwie diody jak jest pobór energii. Jedna jest w w jednostkach kWh to moc czynna a druga w kVarnto bierna. Przyobserwuj jak często migają. Ta druga od mocy biernej
Nie powiedziała że interwencji nie będzie.
Komentarz usunięty przez autora
źródło: Jaka_jest_roznica_miedzy_kW_a_kVA
Pobierz1. Zgłoś za pomocą formularza podejrzenie nielegalnego poboru https://www.tauron-dystrybucja.pl/bezpieczna-energia/nielegalny-pobor - nie dyskutuj na infolinii tylko wypełnij i czekaj
2. Umów przez internet spotkanie w BOK taurona, nie wiem jak u Ciebie u mnie się czeka <7dni - zgłoś wtedy reklamację osobiście na miejscu
3.Nie wiem jaki masz model licznika bo obciąłeś zdjęcia, ale zazwyczaj da sie odczytać "na żywo" również moc czynną i pozorną, poszukaj przycisku do zmiany "widoku"
4. Gdyby uciąć