Aktywne Wpisy

GangKobry +21
Niema chyba drugiej grupy tak ruchanej na kasę jak ajfoniarze, a najlepsze, że ci myślą, że mają produkt premium.
Bieda aparat 48mpix od lat ten sam z niewielkimi zmianami
Bieda 6 rdzeni procesora gdzie tanie modele mają po 8
Bieda 8GB RAM gdzie i tak zrobili progres bo do tej pory było tylko bardzo tanio bo tylko 6RAM jak kompletnie najtańsze modele na rynku
Bieda bateria 3500mah gdzie bieda standard na rynku to 5000( ͡º
Bieda aparat 48mpix od lat ten sam z niewielkimi zmianami
Bieda 6 rdzeni procesora gdzie tanie modele mają po 8
Bieda 8GB RAM gdzie i tak zrobili progres bo do tej pory było tylko bardzo tanio bo tylko 6RAM jak kompletnie najtańsze modele na rynku
Bieda bateria 3500mah gdzie bieda standard na rynku to 5000( ͡º
źródło: temp_file2208918417958997656
Pobierz
Pilarz +87
#demografia wiecie ile dzieci urodziło sie w gminie liczącej 6279 mieszkańców w 2024 roku? Podpowiem tylko, że Polska B.
My naprawde nie zdajemy sobie sprawy z tego jaka czeka nas katastrofa demograficzna( ͡° ʖ̯ ͡°)
My naprawde nie zdajemy sobie sprawy z tego jaka czeka nas katastrofa demograficzna( ͡° ʖ̯ ͡°)
![Luksusowy pstryczek z PRL [Adam Śmiałek]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/61419f4724102fa29499d7a9d89fa296769b112f9fb14417eb12d5a3613852fb,q80.jpg)

Witam, mam 31 lat, całe życie robiłem za najniższą, chciałbym się przebranżowić do IT, bo żadna inna brańża nie ma sensu - albo się pracuje fizycznie, albo niby biurowo, ale gonią cię jak w kołchozie.
Aktualnie kończę zaocznie pierwszy rok studiów na kierunku Informatyka - ale szczerze powiedziawszy to póki co na tych studiach to praktycznie nic sensownego nie ma - większość to matematyka i trochę teorii algorytmów.
Niekoniecznie chcę się przebranżowić na programistę, ważne żeby było w IT, bo jak głosi stare internetowe przysłowie: możesz dobrze zarabiać na każdym stanowisku, o ile będzie to w IT :)
Wiem, że na rynku sytuacja teraz ciężko. Myślicie, że łatwiej się dostać się do IT drogą help-desk>>admin czy raczej powinienem celować jak większość ludzi czyli po prostu junior programista?
@GoldenStyle: o tak, w IT nikt cie nie goni w żadnym kołchozie, wcale nie ma dedykowanej roli (scrum mastera), która służy do bicia ciebie pejczem, wcale nie ma metodyki (scrum), która służy do poganiania programistów w sprintach, wcale nie ma nadgodzin i utrzymania 24/7.
@a4z4a4: Nie nadaje sie do prac fizycznych. Cale zycie ich unikalem, nie zamierzam tego na starość zmieniać.
Ale 2 założenia są fałszywe:
- IT == wysokie zarobki
- nikt nie pogania i pracuje się spokojnie
@Limeade: Bardzo dziekuje za informacje. Ciesze sie ze ci sie udalo.
Wlasnie z programowaniem tak jest, ze jak patrze na studiach co jest na c++ a co wymagaja na progrmiste to jakis odlot.
Juz prędzej help-desk, sieci i te sprawy, Przynajmniej wiedza
źródło: image
Pobierz@GoldenStyle: w IT teraz próg wejścia jest wysoki, konkurencja ogromna. Jeżeli nie masz zajawki na systemy, to support i administrację sobie odpuść, bo będziesz się męczył jako junior, a wyżej nie podskoczysz bez zrozumienia tematu. Jedyna opcja to DEV, ale tam branie na juniorów jest niewielkie i jak wyżej - konkurencja bardzo duża.
IT to nie tylko dev, ale to jest najfajniejsza, najbardziej skillowa i niegdyś najbardziej opłacalna działka. po co isć pracować do IT, jeśli nie praca przy rozwoju oprogramowania? żeby administrować drukarki w jakimś biurowcu? xD
@ly000 Typie o czym ty piszesz? IT to tylko pisanie kodu albo wymiana tonerow w drukarkach? Tak jak praca z budownictwem to albo bycie architektem albo noszenie wiadra z pradem na budowie?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Co ci może scrum master niby zrobić? XD Po plecach posmyrać.
@chuy: Zainteresowałeś mnie - jaką?
@cotyotymwiesz: No ale taki admin to chyba widzi, w końcu jakiś sprzęt stawia, szafy, serwery, głupi NAS, a choćby nic innego to chociaż switche "o to ja ten pokój podłączyłem do firmy".