Aktywne Wpisy

Dziambelll +138
Elegancko dziś zamontowałem baterie podtynkową, szybka robota efekt więcej niż zadowalający,
#chwalesie #budujzwykopem
#chwalesie #budujzwykopem
źródło: image
Pobierz
petarda +364
Dużo osób pisze, że są szokowani skalą #polskieonuce i zastanawiają się jak z tym walczyć. Otóż jest już za późno ze wszystkim. Przypomnijcie sobie #powodz na mikro i tę scenę.
Właśnie na TVN redaktor gada z babą, która ma już wodę pod domem. Mówi jej, że to ostatnia szansa na ewakuację zanim przyjdzie fala. Baba na to, że ona nic nie wie o fali bo nie ogląda telewizji.Bojanowski
źródło: bfa4111e41929b8279461f6b59857780ff47102b459e919268e98959f6849b82
Pobierz

Prawda jest taka, że IT to rak współczesnego dzikiego kapitalizmu i jak żadna inna branża nie powoduje takich nierówności dochodowych w społeczeństwie. Są branże, w których pracuje się o wiele ciężej i wymagające więcej wysiłku a mimo to zarabiają dużo poniżej średniej krajowej. Sam znam wielu księgowych po studiach, kursach, robiących nadgodziny, muszą być na bieżąco z przepisami i zarabiają zaledwie po 5-7 tys. Najlepsze jest to, że to oni głównie finansują wydatki państwa a nie najlepiej zarabiający programiści. Nie mówiąc już o preferencyjnych umowach, ryczałtach czy rozliczania wszystkiego na firme żeby mieć jak najmniejsze koszty. Skoro to taka elitarna branża tylko "dla pasjonatów" to nie powinno im zależeć na zarobkach bo robią dla pasji.
#antykapitalizm #it #rynekit #praca #programowanie #programista15k #kariera #pieniadze #zarobki #korpo #korposwiat #naukaprogramowania
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: b80c07448e1579c69817cb52ba764e51b43ae4712a6371c65d837c3892a65f70
PobierzWydaje mi się, że tirowcy mają podobnie (ale mogę się mylić)
Bo zarabiam podobnie w fizolskiej robocie.
Nie jest to zawód który ma jakiekolwiek szklane drzwi a wiedza jest za darmo w necie, narzędzie ma każdy w domu a jak nie to za 100zł kupi złoma lapka.
N-----------e
@mirko_anonim: Myślę, że warto żebyś się zainteresował grupami, które unikają płacenia podatków :)
@mirko_anonim: bzdury piszesz. Jest mnóstwo lepiej płatnych i mniej wymagających. It nie jest jakieś szczególne pod tym względem a dobre zarobki masz jak biegle gadasz po angielsku i na prawdę coś umiesz. Nikt za darmo pieniędzy nie rozdaje