Wpis z mikrobloga

generalnie to lata 2011-2016 to było polskie opus magnum. Od tego czasu jest równia pochyła. Realna deflacja przy wzroście płac, centra handlowe otwarte w niedziele, markety całodobowe, McD całodobowe lub do późnych godzin nocnych (teraz wszystkie koło mnie zamykają o 22 xD), cheetosy po 1,80, gdzid teraz są po 7-8 zł, cheese za 2,50 zł lub 2forU za 4 xD teraz wszystko jest wielokrotnie droższe przy gorszej jakości.

@Kismeth: To
Desire22 - >generalnie to lata 2011-2016 to było polskie opus magnum. Od tego czasu j...

źródło: 22222

Pobierz
  • Odpowiedz
@xionacz a ja myślałem że tylko ja tak spędzałem noce albo po melanżu się szło żeby zaspokoić pragnienie czy gastrofaze za parę złotówek. Pamiętam jak w Tesco były żelki na wagę jakieś takie kosmicznie zajebiste...
  • Odpowiedz
generalnie to lata 2011-2016 to było polskie opus magnum.

@Kismeth 100%, to jest nie do opowiedzenia i nie do powtórzenia. Docenia się to tym bardziej mając do porównania wiele krajów Europy z tamtych lat.
Coś pięknego. Odbierane są nam od tamtej pory ostatnie zalety i przewagi Polski przez jej równanie z najgorszymi rzeczami z kontynentu. Nadal jednak trzeba przyznać to problemy pierwszego świata;)
  • Odpowiedz
W ogóle był taki vibe optymizmu że teraz będzie już tylko lepiej i dostatniej

@Ethernit: O to to. Właśnie, wszystko szło w dobrą stronę, a teraz to takie coraz większe spier.dolenie w każdej dziedzinie. Od najprostszych produktów i usług po relacje międzyludzkie.
  • Odpowiedz
U mnie jest sklep delisso czynny 24/7 do tego tam są mega dobre hot dogi za 5zł! cebulka sałatka sosik... no pyszne.

Jak ktoś mieszka blisko rudy śląskiej to polecam
(na zdjeciu akurat bez sałatki, nie moje zdjęcia ale polecam z :) plus oczywiscie są tam tanie dobre szynki a reszta to dosyć drogo jak żabka)
Wardegas - U mnie jest sklep delisso czynny 24/7 do tego tam są mega dobre hot dogi z...

źródło: hyt

Pobierz
  • Odpowiedz