Aktywne Wpisy

Może i zdjęcie ujowe, ale facet ma ostatnio ciężkie dni - najpierw ból zęba a teraz ból pleców - więc mimo, że jeszcze poprzedni post przysięgałam sobie, że już więcej gołąbków robić nie będę to właśnie spędziłam ponad dwie godziny w kuchni, żeby polepszyć mu troszkę humor.
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
źródło: temp_file6492368896172123589
Pobierz
źródło: Obraz 17.04.2022, godz. 12.30
Pobierz

#nauka #fizyka #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #seriale
Na płaszczyniec nawet by się nie dało a trzeba dodać zmianę masy (latają sobie góra dół czyli 3D już) co się dzieje jak najbardziej, to gazy/ciecze, czyli czasami są względem siebie inaczej masywne i reagują na siebie. Ogólnie to trzeba by znać w pełni fizykę od 0 absolutnego do przewidzenia ruchu każdej
@POPCORN-KERNAL: za wiki
Komentarz usunięty przez autora
Wystarczyło by wokół 2 pozostałych ciał wybudować sfery Dysona.
Rozwiązanie szybkie , łatwe i przyjemne (oczywiście dla cywilizacji stojącej na tak wysokim poziomie rozwoju jak ta pokazana w serialu).
@Fonzie: A co Ci da strefa Dysona? Zniweluje siłę grawitacji czy jak? Do tego aby zbudować taką strefę to potrzeba zasobów i czasu, no i sama strefa też nie
@Anihilacja_entropii: wprowadzające w błąd stwierdzenie. Pierwsze na co trzeba sobie odpowiedzieć to czym jest rozwiązanie matematyczne problemu.
źródło: 3952317
PobierzO to mi chodziło mniej więcej.
Otaczają słońce sferą Dysona a potem je zwyczajnie przeparkowują (Nawet wykorzystując do tego pozyskaną z niego za pomocą sfery energię).
W ostateczności jeśli kontrolują już więcej niż 3 wymiary to mogli by je zwyczajnie skurczyć do rozmiarów wisiorka który mógł by na szyi nosić kot nadprezesa xD
(Coś jak w Facetach w czerni II).
Kiedyś nawet oglądałem jakiś dokument w