Aktywne Wpisy
Viado +459
Grzegorz Braun - największy CHAD polskiej polityki. Opluwany, wyśmiewany i prześladowany za swoje poglądy przez fajnopolackie lewactwo. Pomimo tego zawsze jest stały i konsekwentny w swoich poglądach i twardo walczy o Polską rację stanu.
Podczas plandemii jako jedyny polityk bronił polaków przed przymusowymi szprycami, segragecją oraz bronił praw protestujących przed policją.
Szanujesz, plusujesz!
#bekazlewactwa #konfederacja #bekazpisu #sejm #polityka
Podczas plandemii jako jedyny polityk bronił polaków przed przymusowymi szprycami, segragecją oraz bronił praw protestujących przed policją.
Szanujesz, plusujesz!
#bekazlewactwa #konfederacja #bekazpisu #sejm #polityka

panbartosz +1766
Mówi się że ludzie masowo przebranzawiaja się na IT, a ja patrzę na to z innej strony: dziwię się, że tak mało ludzi przebranzawia się na IT.
Jaki jest sens pracowania w tych wszystkich zwykłych pracach korpo gdzie zarabia się 3.5-4.5k ? Przecież tak pracuje tysiące ludzi w każdym znanym korpo.
Co oni mają w głowach, że jeszcze się nie przebranzawiaja? Lepiej rok pomieszkać z rodzicami zużywając oszczędności niż całe życie zapieprzać w tak bezsensownych pracach.
Mało było historii, ze ktos 2 lata po przebranzowieniu na Jave wystawia fakturę na 20k? Albo malo jest Juniorow zarabiający 6-7k na reke - przecież to jest więcej niż zarabia 80% ludzi w Polsce.
Sam zacząłem płatny staż w IT, bo potrzebowałem do studiów. A po pół roku już zostałem Juniorem.
Serio jak ktoś narzeka na biedę lub na swoje życie, a nie próbuje rękami i nogami dostać się do IT to chyba jest upośledzony. #takaprawda
A do wszystkich ludzi, którzy faktycznie myślą o przebranzowaniu - nie słuchajcie wykopkow - większość midow i seniorów chce żeby jak najmniej ludzi nowych dostało się do branzy: po pierwsze dlatego, że im mniej nowych ludzi w branży tym lepsze będzie dla nich wynagrodzenie za 2-3 lata, a po drugie zwalczaja sobie konkurencję.
Tylko w jednym wykopki mają racje: nie warto kupować tych wszystkich bootcampow i kursów, bo materiałów darmowych jest co nie miara, a jak samemu się czegoś nauczysz to lepiej będziesz to rozumiał.
Nie dajcie się zniechęcić komentarzami obecnych ludzi z branży dbających przede wszystkim o swój interes i swoją pozycję w przyszłości.
To, że chatGPT zastąpi programistów to też jest ściema - tylko drugiej strony barykady, nie programistów tylko frustratow, którym nie chce się uczyć, którzy może nawet myśleli o IT, ale okazali się leniwi i teraz próbują sobie wytłumaczyć, że nie zmarnowali sobie życia nie przebrazawiajac się.
Nie słuchajcie tych bredni, tylko wejdźcie sobie na pierwszy lepszy serwis z ogłoszeniami o pracę i zobaczcie że ten upadajacy rynek IT, ma tyle samo jak nie wiecej ofert niż inne branże.
Powodzenia Mirki, ściskać poślady i zapieprzać z nauką.
#pracait #programista15k #naukaprogramowania #pracbaza #linux #rozwojosobisty #rozwojosobistyznormikami
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: tylko szkoda że ci ludzie nie interesujące się IT, a tylko chcą zarabiać i klikać w komputer z domu
@mirko_anonim: Ja na przykład takich historii nie słyszałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co prawda znam kilka osób po przebranżowieniu, no ale ani nie zaczynali od 6k na rękę ani nie mają po 2 latach 20k
Może jak ktoś ma studia kierunkowe dobra podkładkę techniczna to będzie miał te 20 k ale nie oluś ani Mateuszek po kursach
przeciez tutaj i na 4programmers co chwile posty ze ludzie po 2-3 latach 20 k maja?
w poprzednim watku ludzie pisali ze11k dla juniora to standard dzis
Najwięcej zarabiają ludzie, którzy siedzą w komputerach od małego, zaczynali jeszcze na C64 czy
Mam kilku znajomych po bootcampach i ciekawostka, 30K MIESIECZNIE zarabia ziomek który do programowania miał zajawkę, a nie kurs i wizje przebranżowienia się, aby wiecej zarabiać.
Aktualnie większy sens ma nauczenie się jakiś usług kosmetycznych/budowlanych bo w tym jest duża kasa, a
Co do bootcampow - również napisałem, że się nie opłacają
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Dokładnie tak. Ludzie mają po 5 lat doświadczenia w swoich branżach, a 6k na rękę to tylko z nadgodzinami. ludzie pracujący w IT są oderwani od rzeczywistości innych branż.
@Linnior88 Nawet jak Piotrek i Mateusz zarabiają 6k klepiąc
@gharman: to przejrzyj sobie oferty pracy
ja za sierpien wystawilem fakture 27k zł, mam 3 lata expa (chociaz mozliwe ze juz 4, musialbym policzyc)
majac 2 lata expa byly faktury za 22k zł