Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy taki popapraniec jak ja ma szansę na związek z #rozowypasek, czy znalazłaby się dziewczyna kompatybilna z takim stylem życia i światopoglądem:

- kultura, teatr, kino, filharmonia, opera - lubię
- mam różne talenty i hobby: multiinstrumentalista, a i geberita w łazience zabuduję bądź przy samochodzie podziałam (nie jestem takim typowym intelektualistą co ma dwie lewe ręce)
- wykształcony
- mam dobrą pracę i mieszkanie, samochód, rower i prawo jazdy kategorii B
- lubię Tygodnik NIE i śmiać się z papieża (ateista)
- wegetarianin (kategorycznie nie jem mięsa, jednocześnie w ogóle nie obnoszę się z tym ani nie angażuję w aktywizm)
- nie palę i nie piję

// mam na tyle samoświadomości żeby domyślić się, że po tym punkcie większość przestaje czytać, bo zaczynam filozofować a po co to komu: //
- lewak, ale nie taki woke snowflake, tylko przeciwny patologiom kapitalizmu, chcący równości (a nie uprzywilejowania) itp., a może nawet trochę symetrysta, w sumie z polityki się już głównie tylko śmieję, bo z aktywnego angażowania się w nią wyrosłem. Jednocześnie cenię sobie takie mniej postępowe rzeczy jak np. wierność w związku i monogamię

- obracam się w bańce wykształconych z wielkich miast
- nie chcę zwierząt domowych (bo trzeba kupy zbierać)
- nie chcę dzieci (jak wyżej)
- nie jestem wielkim fanem podróży, można gdzieś pojechać żeby odpocząć przez jakiś czas, ale nie do dzikich krajów czy innych miejsc gdzie latają z maczetami. Jeśli gdzieś jadę, to żeby faktycznie tam pobyć, a nie trzaskać zdjęcia na instagrama.
- nie czuję potrzeby ekshibicjonizmu na social mediach
- mam gadane, choć wolę ograniczać jeśli nie muszę
- niestety jestem z natury miły dla ludzi, choć zauważyłem że to nie zawsze popłaca, więc posiadłem też umiejętność wk%$#nia innych gdy sytuacja tego wymaga
- cenię bliskość, zaufanie i więź emocjonalną w relacjach międzyludzkich
- nie mam poniżej 180cm i chyba nie jestem brzydki jak noc, nie jestem ulańcem
- mam awersję do próżności, ubieram się w wygodne ciuchy a nie jak jakiś dandys na pokaz
- mam 30 lat
- byłem z dziewczyną przez kilka lat, jeszcze szkolna miłość, więc były to inne czasy
- podoba mi się gdy kobiety mają ciekawą pracę, zainteresowania i są niezależne finansowo

#rozowepaski #niebieskiepaski #milosc #zwiazki #randkujzwykopem #tinder #badoo #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Notatka moderatora: Ok oski
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Czy jest szansa na związek z dziewczyną dla kogoś takiego

• Może się znaleźć taka z podobnym światopoglądem 25.5% (202)
  • Małe szanse na dobre dopasowanie 20.2% (160)
  • Pies z kulawą nogą się nie zainteresuje 54.3% (430)

Oddanych głosów: 792

• 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim będzie problem z tymi kupami. Prawie każda kobieta chce mieć dziecko, kota lub psa. Plus jak czytam, że ktoś się ubiera wygodnie to raczej nie wróży, że jest estetą, a co jest ważne dla wielu kobiet, żeby żyć w ładnym otoczeniu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Zadaj sobie jedno, niezwykle ważne pytanie. Po co ci dziewczyna? Co do stylu życia - idealnie nigdy nie będzie, związek to sztuka kompromisów.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Będzie ciężko bo kobiety lubią zwierzątka typu koty czy psy, natomiast wołowina czy kurczak na kuchni to praktycznie must have. I o ile w byciu weganem nie ma nic złego tak już jeśli splątasz się z fanką mięsa to będziesz musiał jakoś wytrzymać codzienne dania z mięsem albo po prostu samodzielnie sobie gotować. Z pewnością wasze poglądy się rozjadą przy dzieciach jak będziecie chcieli wychowywać potomstwo, bo ty będziesz
  • Odpowiedz
Plus jak czytam, że ktoś się ubiera wygodnie to raczej nie wróży, że jest estetą, a co jest ważne dla wielu kobiet, żeby żyć w ładnym otoczeniu

@Abismo: Te poczucie estetyki widać szczególnie na dzisiejszych ulicach gdzie dziewczyny chodzą notorycznie w za dużych o okropnym kroju ciuchach jak po starszym bracie a szczytem nonszalancji są wypierdziane leginsy kupione na promocji w sieciówce przełamane jakimś tandetnym topem. Nie wiedziałem, że chodzenie
  • Odpowiedz
obracam się w bańce wykształconych z wielkich miast

@mirko_anonim:
Skąd pomysł, że ktoś cię weźmie za wykształciucha i do tego intelektualistę? Twój wpis na żadną z tych opcji nie wskazuje.
  • Odpowiedz
Baba, nawet spokojna i cicha, woli chłopa co da jej troche emocji

@vauecki: "Trochę emocji", czy czego dokładnie, w jaki sposób? Sama jestem spokojna i cicha, i żadnych emocji nie szukam, a jak wykopki piszą o "dawaniu emocji", to zawsze brzmi to tak jakoś negatywnie, jakby kobiety marzyły o kłótniach czy coś, ewentualnie o skokach ze spadochronem albo zwiedzaniu slumsów xD Chyba że chodzi o pozytywne emocje, np. zachwyt podczas
  • Odpowiedz