Aktywne Wpisy

Może ktoś wytłumaczyć takiemu nieukowi jak ja, dlaczego obecnie rakiety płoną moment po starcie, jeśli w przeszłości udało się wysłać ludzi na księżyc? Co tak naprawdę chcemy osiągnąć? Pamiętam z dzieciństwa jak w Teleekspresie mówili, że jakaś babcia leci na Marsa, jednak brak informacji, aby taka misja miała się kiedykolwiek odbyć. #kosmos #spacex #musk #nasa #rakiety

JamesJoyce +3
#programista15k #programowanie #pracait #zdrowiepsychiczne #depresja
Kiedyś, z rok temu na spotkaniu z ludźmi z firmy 2 osoby powiedziały mi, że regularnie lecą na benzo przez pracę. Że mają bezsenność, brak poczucia sensu i lęk, którego nie potrafią wyjaśnić. Boją się nawet, jak pracują zdanie o wystarczy usiąść przed kompem. Jak częste jest to waszym zdaniem? I co powoduje takie problemy?
Kiedyś, z rok temu na spotkaniu z ludźmi z firmy 2 osoby powiedziały mi, że regularnie lecą na benzo przez pracę. Że mają bezsenność, brak poczucia sensu i lęk, którego nie potrafią wyjaśnić. Boją się nawet, jak pracują zdanie o wystarczy usiąść przed kompem. Jak częste jest to waszym zdaniem? I co powoduje takie problemy?
Czy taki popapraniec jak ja ma szansę na związek z #rozowypasek, czy znalazłaby się dziewczyna kompatybilna z takim stylem życia i światopoglądem:
- kultura, teatr, kino, filharmonia, opera - lubię
- mam różne talenty i hobby: multiinstrumentalista, a i geberita w łazience zabuduję bądź przy samochodzie podziałam (nie jestem takim typowym intelektualistą co ma dwie lewe ręce)
- wykształcony
- mam dobrą pracę i mieszkanie, samochód, rower i prawo jazdy kategorii B
- lubię Tygodnik NIE i śmiać się z papieża (ateista)
- wegetarianin (kategorycznie nie jem mięsa, jednocześnie w ogóle nie obnoszę się z tym ani nie angażuję w aktywizm)
- nie palę i nie piję
// mam na tyle samoświadomości żeby domyślić się, że po tym punkcie większość przestaje czytać, bo zaczynam filozofować a po co to komu: //
- lewak, ale nie taki woke snowflake, tylko przeciwny patologiom kapitalizmu, chcący równości (a nie uprzywilejowania) itp., a może nawet trochę symetrysta, w sumie z polityki się już głównie tylko śmieję, bo z aktywnego angażowania się w nią wyrosłem. Jednocześnie cenię sobie takie mniej postępowe rzeczy jak np. wierność w związku i monogamię
- obracam się w bańce wykształconych z wielkich miast
- nie chcę zwierząt domowych (bo trzeba kupy zbierać)
- nie chcę dzieci (jak wyżej)
- nie jestem wielkim fanem podróży, można gdzieś pojechać żeby odpocząć przez jakiś czas, ale nie do dzikich krajów czy innych miejsc gdzie latają z maczetami. Jeśli gdzieś jadę, to żeby faktycznie tam pobyć, a nie trzaskać zdjęcia na instagrama.
- nie czuję potrzeby ekshibicjonizmu na social mediach
- mam gadane, choć wolę ograniczać jeśli nie muszę
- niestety jestem z natury miły dla ludzi, choć zauważyłem że to nie zawsze popłaca, więc posiadłem też umiejętność wk%$#nia innych gdy sytuacja tego wymaga
- cenię bliskość, zaufanie i więź emocjonalną w relacjach międzyludzkich
- nie mam poniżej 180cm i chyba nie jestem brzydki jak noc, nie jestem ulańcem
- mam awersję do próżności, ubieram się w wygodne ciuchy a nie jak jakiś dandys na pokaz
- mam 30 lat
- byłem z dziewczyną przez kilka lat, jeszcze szkolna miłość, więc były to inne czasy
- podoba mi się gdy kobiety mają ciekawą pracę, zainteresowania i są niezależne finansowo
#rozowepaski #niebieskiepaski #milosc #zwiazki #randkujzwykopem #tinder #badoo #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Notatka moderatora: Ok oski
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Czy jest szansa na związek z dziewczyną dla kogoś takiego
Tzn no próbuj ale jesteś specyficzny więc poszukiwania moga trwac długo
@mirko_anonim: NIe to akurat ściek pełen bluzg od byłego komucha
Coś jak Łuk Tryumfalny, godny podziwu i zachwytu, ale na co dzień, zwykły klocek.
Może jakaś samotna mama się skusi, ale tylko taka co się wyszalała i szuka stabilizacji.
@Linnior88: O tak. Ale rozmawiamy o dorosłych, a nie dzieciach. Terapia > związek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czytając ten opis widzę gościa, który jest lekko obrażony na świat - to nie
Nie liczy się co lubisz i ile książek przeczytałeś, tylko ile zarabiasz i jak wyglądasz. Im szybciej to sobie uświadomisz, tym lepiej dla ciebie. Jesteśmy pokoleniem oszukanym przez kobiety, które nam wmawiały, że liczy się nasze wnętrze i to jakimi jesteśmy ludźmi. Nasze matki, siostry i babcie nas okłamały. Wiem, że to boli, ale takie baby są. Nie okłamały nas celowo. One oszukują same siebie - przede wszystkim.