Aktywne Wpisy

cheture +18
jakie macie plany na piątek wieczur
lyncz +156
TL;DR:
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,

Ile na serio zarabia sie w #warszawa w roznych branzach?
Ja chyba trafiłam do beznadziejnej branży - #architektura. Aktualnie mam 6900 netto na UOP po 8 latach doswiadczenia po studiach. I bylam zadowolona dopoki nie zaczelam w ostatnich miesiacach rozmawiac o zarobkach ze znajomymi.
Czytam o ludziach co po 3-5 latach maja po 12 czy 15 netto i to nie w it. Co robie zle? Pozostaje tylko zmiana branzy (w mojej branzy z moim doswiadczeniem wszycy zarabiaja podobnie: 1-2 lata mniej lub wiecej to sie rowna od 6 do 8k netto)?
Jak czytam tutaj Wasze wypowiedzi to jestem zalamana swoimi zarobkami. Mam wrazenie ze od 2020 roku zarobki wszystkich z innych branz odjechaly do przodu, a ja (mimo podwyzek) jestem daleko w tyle....
jakies rady?
#praca #pracanieit #zarobki #pytanie #gospodarka #budownictwo
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Komentarz usunięty przez autora
────────────
zero pracy zdalnej, nadgodziny bezplatne.
jak to ma sie do wielu innych branz gdzie siedzisz z domu
@mirko_anonim: u siebie. Wiem ile płace architektom. Pracują 100% zdalnie, raz w życiu ich widziałem
─────────────────────
· Zaakceptował: grap32
no to jest juz dobra stawka dla architekta, ja robilam taki projekt za 25k, czyli praktycznie polowe, rok temu. i wtedy to nie bylo duzo kasy
─────────────────────
· Zaakceptował: Dipolarny
─────────────────────
· Zaakceptował: Jailer