Wpis z mikrobloga

I tak gapisz sie w ekran.

@sebastian_burczynos: no najlepsi sa tacy, co by chcieli przy laptopiku 14' w biurze pracowac, gdzie w domu masz 2-3 monitory, czesto 27 albo 49'

I nagrywane spotkania, gdzie ktos Ci pokazuje jak cos ogarnac albo na czacie wysyla prompty...

Ale pewnie, bede podchodzil do jakiegos boomera z---a do biurka, zeby mi pokazal rzeczy, ktorych nie mam jak zapisac XDDDD
  • Odpowiedz
Jak tak ci się podoba to idź pracuj sobie w tym FAANGU

@papaj42: Nie sztuka pracować w FAANGu, sztuką jest się dostać. A obawiam się, że byś się zesrał na HRowej rozmowie razem z programista15cm ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Normalny pracodawca ma to w p-----e co ty robisz w czasie pracy, dostajesz taski i mają być zrobione, jak zrobisz szybciej to twoja sprawa. Płaci się nie
  • Odpowiedz
Zapomniałeś, że firmę nie tworzy tylko twoj team lead który może mieć spoko podejście na zasadzie "jak tylko dostarcza na czas to mam w p-----e co robi",

@famir96: to sie przenies do konsultingu, nie wmowisz mi ze klienta obchodzi cokolwiek poza tym, czy dowiozles to co kupil w terminie, ktory uzgodniliscie.
  • Odpowiedz
Nie sztuka pracować w FAANGu, sztuką jest się dostać. A obawiam się, że byś się zesrał na HRowej rozmowie razem z programista15cm

@famir96: Ja mam to w dupie, bo nigdy w życiu nie chciałbym tam pracować, dla mnie to nie jest żaden prestiż, a FAANG jest powszechnie znany z tego, że ich rozmowy rekrutacyjne są totalnie z p---y, najgorsze na jakie można trafić i nie mają żadnego odzwierciedlania w rzeczywistości. Nie
  • Odpowiedz
@enten: jesteś zatrudniony na 8 godzin pracy, nie ma akord, więc szef spokojnie może ci wrzucić drugie tyle obowiązków za tą samą wypłatę; nie wiem skąd to zdziwienie - tak jest w każdej branży, jak normy są takie że spełniasz je w pół etatu to zostają podniesione; zadaniem pracodawcy nie jest płacenie "sprawiedliwej" zapłaty za twoją pracę tylko najniższej możliwej, bo firma jest po to żeby zarabiać a nie działać
  • Odpowiedz
zadaniem pracodawcy nie jest płacenie "sprawiedliwej" zapłaty za twoją pracę tylko najniższej możliwej, bo firma jest po to żeby zarabiać a nie działać charytatywnie na rzecz pracowników (yes cannons slow market )

@CamusVevo: Prawda. A więc następuje naturalny konflikt interesów na linii pracownik-pracodawca. Pracownik chce robić jak najmniej i zarobić jak najwięcej a pracodawca chce mieć zrobione jak najwięcej i zapłacić jak najmniej. Z tej przyczyny z prostego powodu pracownikowi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @enten

Zatem dla deva chcącego więcej zarabiać w świecie gdzie pensje przykłada się do metryczki z expem a nie prawdziwych umiejętności optymalna droga to właśnie wzięcie drugiego etatu i nie przyznawanie się.

Mądry wpis i zgadzam się z nim. A to co zacytowałem to jest to o co mi chodzi. Nie przyznawać się, bo po
  • Odpowiedz
Nie przyznawać się, bo po co?

@mirko_anonim: po to zeby sie wykopki zesraly, przeciez chyba nikt pelnosprawny umyslowo nie obwieszcza takich informacji na kanalach, do ktorych dostep moze miec pracodawca lub osoby z otoczenia profesjonalnego.

Chyba, ze jestescie typem czlowieka co ma fejsa i konto na 4programmers z prawdziwym imieniem i nazwiskiem XDDDD
  • Odpowiedz