Aktywne Wpisy

wykop +25
Zmiany w lewym menu!
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
źródło: wykop
Pobierz
blinkarA +6
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

hybryda 3/2 to taki max
wiec masz racje panie, masz racje, sami sobie to popsuja ci mlodzi geniousze
@mirko_anonim: gdyby tylko zaufanie zalezalo od jakosci dostarczanego wsadu...
@programista15cm
Bo można zauwayć, że firmy, które wcześniej oferowały w 100% pracę zdalną, teraz mają
Ty chyba w ogóle nie zrozumiałeś tego co chciałem przekazać w poście. I w sumie pewne zdanie w moim poście mówi o tobie :) Nigdy nie byłem na żadnym konkursie i nikt mi nie kazał, pracuję na kontraktach więc pudło.
Przeczytaj jeszcze kilka razy ten wpis.
───────────────────
@programista15cm krótkowzroczne podejście. Całe życie zamierzasz pracować w tym zespole? Gdy będziesz chciał zmienić projekt to okaże się, że wybór full zdalnie to nawet nie będzie 1/10 tego co w czasie pandemii.
Wracamy powoli do stanu sprzed pandemii, gdzie przeważać będzie stacjonarna vel hybryda, tylko trochę więcej ofert zdalnej
@glos_zenady: pracuje w nim od polowy maja do polowy lipca, bo potem mam inny projekt. Wszystkim kreci moja alfonsiarnia.
Zapewne bedzie to nastpeny projekt na drugim koncu swiata.
Btw przyjechalem w tym projekcie uratowac sprawy po poprzedniej firmie, i jestem 3 dni przed harmonogramem. Tak sie obijam... jednoczesnie chargujac nadgodziny ( ͡
@Blomex: ale co ty sie martwisz o nie swoj team, w NIE SWOJEJ FIRMIE? Jak team bedzie ze mnie niezadowolony to mnie wyleja na zbity pysk - to chyba oczywiste?
Dajesz z siebie 120% bo tak
@lysyzlombardu: mozesz tak cope'owac, ale prawda jest taka, ze nie w kazdej firmie i projekcie jest ogromny popyt na prace.
Bylem teraz na workation z kolesiem, ktory robi 90% legacy, 10% dev i ma ogromna wiedze wewnętrzna o tematach firmy. On musi te wiedze utrzymywac. Roboty ma na 1-2h dziennie, ale kosztem braku rozwoju zawodowego.
@glos_zenady: wybor to pojecie wzgledne. Dla was jest to co wam daja.
Dla mnie jest to czego oczekuje.
w 3/5 robotach, w ktorych bylem, zawsze od poczatku rekrutacji bylo, ze nie mozna pracowac
Typowe nastawienie polskiego niewolnika xD Nie ma czegos takiego jak zaufanie pracodawcy swiadczysz uslugi i ktoś ci za
Jak tak ci się podoba to idź pracuj sobie w tym FAANGU, tylko różnica jest taka, że FAANG to jest najgorszy kołchoz do którego można trafić, gdzie pracownika traktuje się jak bydło i musisz być przykuty do biurka, a każda twoja aktywność jest monitorowana.
Normalny pracodawca ma to w p-----e co ty robisz w czasie pracy, dostajesz
polaka niewolnika boli, że IT w polsce jest jedyną branżą gdzie większość ludzi nie chce być niewolnikami i stawia pracodawcy jakies warunki, czyli normalna sytuacja w 90% branż na zachodzie