@wafel93: w kontrakcie nie ma mowy o pracy tylko swiadczeniu uslug przez minimum 8h (przynajmniej w moim). Jezeli usluga polega na tym, ze jestem gotowy do podjecia dzialan - a dostalem zalecenie czekac do jutra na nowe zadania to przykro mi bardzo ( ͡°͜ʖ͡°)
Poza tym przeciez pracujacy na OE sie z tym licza. Ze dwa projekty sie zesr'aja i beda klepac 16h albo
@piotr_p0lak nie ma takich tagów jak lekarz50k bo nie ma drugiej takiej grupy z taką nadreprezentacją na wykopie, gdzie pracę możesz zdobyć posiadając wyłącznie komputer
@seanconnery: A widziałeś osoby typu KierowcaTIRA15k, Fryzjer10K, Elektryk10K, Automatyk30K? Tych ludzi też jest masa, ale nie mają na tyle niskiego poczucia własnej wartości, żeby się szczycić zarobkami w granicach 2000-3000euro xD Ba znam kilku tynkarzy20k i jakoś nie chwalą się na lewo i prawo
@programista15cm: xD no dobrze, tylko kwestia jest tego, że zdecydowana większość po prostu wali estymaty x3, aby właśnie nie siedzieć 16h. Albo zwyczajnie olewa robotę, robi jednego bugfixa tydzień, a potem wszyscy muszą latać z wywieszonym językiem i się robią kwasy. Szkoda klawiatur, nie dogadamy się raczej.
@Chosen_Fox: nie, właśnie na wykopie takich ludzi nie jest masa, w porównaniu do tak zcyfryzowanego i specifycznego zawodu jakim jest zawód programisty xD specyficznego bo nie oszukujmy się, każdy wolałby mieć niekontrolowany czas pracy i pracować z łóżka gdyby miał wybrać spośród typowo etatowych zawodów, a kto ma ochotę się chwalić, że szcza do butelki? jaki inny zawód jest tak bliski temu co lubi robić przeciętny wykopek czyli piwniczenia przed
jak jesteś taki obrotny, to zakładaj własny software house, będziesz odpowiadał finansowo za terminy, gadać z klientami, w końcu będziesz mógł robić 2 i 3 etaty żeby wypełnić cały swój czas.
@wafel93: Czy jak jestem na B2B to już mam własny software house? Zleceniodawca to mój klient
Sam Morawiecki powiedział że gardzi programistami, dla niego szewc jest więcej wart szacunku
@piotr_p0lak: No no, zielony już nie przesadzaj z tym co powiedział SAM Morawiecki bo akurat kto jak kto ale grupa #progamista15k nie daje się nabierać na fake konta ;)
@mirko_anonim: dlatego praca zdalna powinna być zakazana, albo pełnioną na kamerach z bezwzględnym egzekwowaniem opieszałości i lenistwa.
Idea była świetna. Można było pracować z domu, unikając korków, kosztów itp.
Idealne rozwiązania
@piotr_p0lak: większość Polaków nie ma 5k netto, a ty mówisz że 15k to mało:p
Trochę śmieszno ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jezeli usluga polega na tym, ze jestem gotowy do podjecia dzialan - a dostalem zalecenie czekac do jutra na nowe zadania to przykro mi bardzo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza tym przeciez pracujacy na OE sie z tym licza. Ze dwa projekty sie zesr'aja i beda klepac 16h albo
@seanconnery: A widziałeś osoby typu KierowcaTIRA15k, Fryzjer10K, Elektryk10K, Automatyk30K? Tych ludzi też jest masa, ale nie mają na tyle niskiego poczucia własnej wartości, żeby się szczycić zarobkami w granicach 2000-3000euro xD Ba znam kilku tynkarzy20k i jakoś nie chwalą się na lewo i prawo
@mirko_anonim: a potem ci sami kretyni płaczą że firmy coraz częściej chcą pracy hybrydowej
To ja jakoś nie widzę, żeby inne zawody się spuszczały nad tym ile zarabiają
źródło: obraz_2023-06-08_213258045
Pobierzźródło: obraz_2023-06-08_213939636
Pobierz@wafel93: Czy jak jestem na B2B to już mam własny software house?
Zleceniodawca to mój klient
@piotr_p0lak: No no, zielony już nie przesadzaj z tym co powiedział SAM Morawiecki bo akurat kto jak kto ale grupa #progamista15k nie daje się nabierać na fake konta ;)