Wpis z mikrobloga

Konsekwencją tego jest zmiana podejścia pracodawców do pracy zdalnej i wymogi w postaci chodzenia do biura minimum raz na jakiś czas

@mirko_anonim: dlatego praca zdalna powinna być zakazana, albo pełnioną na kamerach z bezwzględnym egzekwowaniem opieszałości i lenistwa.

Idea była świetna. Można było pracować z domu, unikając korków, kosztów itp.
Idealne rozwiązania
  • Odpowiedz
@wafel93: w kontrakcie nie ma mowy o pracy tylko swiadczeniu uslug przez minimum 8h (przynajmniej w moim).
Jezeli usluga polega na tym, ze jestem gotowy do podjecia dzialan - a dostalem zalecenie czekac do jutra na nowe zadania to przykro mi bardzo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poza tym przeciez pracujacy na OE sie z tym licza. Ze dwa projekty sie zesr'aja i beda klepac 16h albo
  • Odpowiedz
@piotr_p0lak nie ma takich tagów jak lekarz50k bo nie ma drugiej takiej grupy z taką nadreprezentacją na wykopie, gdzie pracę możesz zdobyć posiadając wyłącznie komputer

@seanconnery: A widziałeś osoby typu KierowcaTIRA15k, Fryzjer10K, Elektryk10K, Automatyk30K? Tych ludzi też jest masa, ale nie mają na tyle niskiego poczucia własnej wartości, żeby się szczycić zarobkami w granicach 2000-3000euro xD Ba znam kilku tynkarzy20k i jakoś nie chwalą się na lewo i prawo
  • Odpowiedz
@programista15cm: xD no dobrze, tylko kwestia jest tego, że zdecydowana większość po prostu wali estymaty x3, aby właśnie nie siedzieć 16h. Albo zwyczajnie olewa robotę, robi jednego bugfixa tydzień, a potem wszyscy muszą latać z wywieszonym językiem i się robią kwasy. Szkoda klawiatur, nie dogadamy się raczej.
  • Odpowiedz
"O kurde, już 12, a ja tylko zdążyłem odpalić kompa, a jak u was Mirki? ( ͡° ͜ʖ ͡°)"

"Ale się dzisiaj narobiłem, może 1,5h, nie wiem za co mi płacą. ( ͡° ͜ʖ ͡°)"

"No Mirki, ja już 3 etat robię, a pracodawca nic nie podejrzewa xD"

@mirko_anonim: a potem ci sami kretyni płaczą że firmy coraz częściej chcą pracy hybrydowej
  • Odpowiedz
@Chosen_Fox: nie, właśnie na wykopie takich ludzi nie jest masa, w porównaniu do tak zcyfryzowanego i specifycznego zawodu jakim jest zawód programisty xD specyficznego bo nie oszukujmy się, każdy wolałby mieć niekontrolowany czas pracy i pracować z łóżka gdyby miał wybrać spośród typowo etatowych zawodów, a kto ma ochotę się chwalić, że szcza do butelki? jaki inny zawód jest tak bliski temu co lubi robić przeciętny wykopek czyli piwniczenia przed
  • Odpowiedz
jak jesteś taki obrotny, to zakładaj własny software house, będziesz odpowiadał finansowo za terminy, gadać z klientami, w końcu będziesz mógł robić 2 i 3 etaty żeby wypełnić cały swój czas.

@wafel93: Czy jak jestem na B2B to już mam własny software house?
Zleceniodawca to mój klient
  • Odpowiedz
Sam Morawiecki powiedział że gardzi programistami, dla niego szewc jest więcej wart szacunku

@piotr_p0lak: No no, zielony już nie przesadzaj z tym co powiedział SAM Morawiecki bo akurat kto jak kto ale grupa #progamista15k nie daje się nabierać na fake konta ;)
  • Odpowiedz