Wpis z mikrobloga

@enten:

pracownik chce robić jak najmniej i zarobić jak najwięcej a pracodawca chce mieć zrobione jak najwięcej i zapłacić jak najmniej. Z tej przyczyny z prostego powodu pracownikowi zwyczjnie opłaca się brać drugi etat i to ukrywać i nie ma się co temu dziwić.

Aha i pracownik pracuje po to żeby zarabiać a nie charytatywnie zwiększać normy na rzecz pracodawcy (yes payrolls slow investments)

więc pracodawcy żeby ukrócić ten proceder
  • Odpowiedz
I tu aż się boję co te tumany wymyślą xD

@Monke: moze spojrz w lustro?

Ten swiat, ktory opisujesz moze istniec tylko w januszexie.
Przeciez masz albo agile albo waterfall, masz jakies zadania i albo je dowozisz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zacofane januszexowe myślenie, że trzeba odbębnić czas pracy nawet jak ty i szef wiecie, że walisz w wuja.
Gurła hur dur jag to w domu robić gdy szef nie może patrzeć na rączki i widzieć jak robaczki truchleją przed jego majestatem udając, że coś robią.
Najgłupsze co może być, to rozliczać ludzi z czasu pracy zamiast z efektów.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: az mnie sciska w brzuchu jak czytam te wpisy, gdzie sie chwala ze nic nie zrobili na zdalnym. Robilbym screeny i wysylal do pracodawcy. Wszystko nam zrujnuna ( ͡° ʖ̯ ͡°) na szczescie w Austrii spore braki w IT i to tutaj pracownik decyduje czy jest remote czy nie xD
  • Odpowiedz
@enten: ale fikoł, pracodawca leci w maliny bo nie ma jawności stawek i nie chce podwoić mi pensji, dlatego też zacznę go perfidnie oszukiwać na pracę lol xDD
jak jesteś taki obrotny, to zakładaj własny software house, będziesz odpowiadał finansowo za terminy, gadać z klientami, w końcu będziesz mógł robić 2 i 3 etaty żeby wypełnić cały swój czas.

Btw, zdecydowana większość umów B2B korporacyjnych nie jest zadaniowa, gwoli ścisłości.
  • Odpowiedz
@wafel93: w sposób nie budzący zastrzeżeń zamawiającego. Btw nie mam napisane, które to mają być godziny, czyli fizycznie mogę nie łamać kontraktu robiąc trzy "etaty". Poza tym pewne prace (pracuje z danymi) mogę realizować równolegle, bo czekam aż coś się przeliczy, nadzoruje procesy
  • Odpowiedz
"Szefie, mam na tyle mało tasków, że spokojnie w godzinach pracy wcisnę jeszcze etat w drugiej firmie. Nie lubię multitaskingu więc jak mi dacie dwukrotną podwyżkę za dołożenie zadań to wtedy nie będę go brał i będę pracował tylko dla was ale wydajniej."

@enten: Dlaczego uważasz, że za dołożenie paru dodatkowych tasków masz dostać podwyżkę o 100 %?
  • Odpowiedz