Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jeśli potrzebujesz religii do odróżnienia dobra od zła to nie wiem czy dobrze to o Tobie świadczy

@Mannequeen: jesli mowisz o doroslym to rzeczywiscie ale jesli chodzi o dzieci to sprawa jest zupelnie inna. Zdecydowanie wole, zeby moje dziecko chodzilo do kosciola gdzie uslyszy, ze dobrze jest pomagac innym,sluchac rodzicow itd. niz na wystepy drag queen, z ktorego moze jedynie wyniesc chec zmiany plci
  • Odpowiedz
@Fipaj:
Drogi człowieku:

chrześcijaństwo niesie ze sobą pewne wartości, np. rozróżnianie dobra od zła

Dobro z perspektywy wiary, nie musi być dobre z perspektywy innej wiary lub innej kultury, zasad, mody.
Kiedyś składano ofiary z ludzi, krzyżowali lub palili na stosie za
  • Odpowiedz
Człowiek wierzący powinien jedynie się słuchać, nie myśleć samemu.

@PoteznaBorowka: I przypomnij mi ilu soborów i ilu lat potrzebowali hierarchowie kościoła, żeby dokładnie ustalić co Jezus miał na myśli?

Wszystkim tam udało się być w danym momencie natchnionymi przez Ducha Świętego, czy myśleli samodzielnie i logicznie? Np. ustalając kiedy Jezus przebywał na ziemi w naturze ludzkiej, kiedy boskiej, a kiedy mieszanej? ( ͡°( ͡° ͜ʖ(
  • Odpowiedz
Samodzielne myślenie dosłownie wypędza cię z raju, do świata w którym musisz zacząć czuć empatię do innych, myśleć abstrakcyjnie stawiając się na miejscu innych, aby znalezc "dobro i zlo". Tutaj powinienem skończyć bo brzmi to mocno jak lewacka ideologia ( ͡° ͜ʖ ͡°) (mimo że pewnie zaraz wyciągniesz jakieś drag queeny czy inna Julkę z 50 zaimkami z Twittera żeby pokazać że każdy niewierzący jest p-----m)

@PoteznaBorowka
  • Odpowiedz
katole jak zwykle uzurpują sobie monopol na moralnosc

zdradze Ci tajemnice - nie potrzebuje waszych smiesznych wierzen w ludzika z brodą w niebie czy jakichkolwiek innych latających spaghetti zeby wiedziec co jest dobre a co złe, wystarczy mi polskie prawo

@Viktor7874: Spokojnie ateisto, nie denerwuj sie. Jak bym ci teraz u-----------m reke przy dupie za kradziez, to uznalbys, ze to kara jest dla ciebie wlasciwa xD?
  • Odpowiedz