Aktywne Wpisy

b_oski +8
Dawniej myślałem, iż 150 KM to wystarczająca moc. 200 KM to już bardzo dużo. A jak znajomy kupił sobie 400-konny samochód, to myślałem, że ja bym się nim r------ł o pierwszą latarnię.
Dziś wsiadając do 150-konnego samochodu mam wrażenie, że chyba nie ma kompresji, bo to nie jedzie. Jaka jest optymalna moc na daily, ale tak, żeby nie brakło po roku jeżdżenia?
#samochody #motoryzacja #pytaniedoeksperta
Dziś wsiadając do 150-konnego samochodu mam wrażenie, że chyba nie ma kompresji, bo to nie jedzie. Jaka jest optymalna moc na daily, ale tak, żeby nie brakło po roku jeżdżenia?
#samochody #motoryzacja #pytaniedoeksperta
źródło: P90416678-the-all-new-bmw-m3-competition-sedan-with-m-xdrive-04-2021-2249px
Pobierz
pq18 +367

źródło: temp_file.png2884654960014359655
Pobierz@LazyInitializationException: Bez podatków (czystą cenę benzyny netto) pod koniec roku mieliśmy wyższą niż w większości krajów Europy.
Cena była sztucznie zawyżona. Jak inaczej wytłumaczysz brak podwyżek na stacjach po podniesieniu vatu do starego poziomu?
@LazyInitializationException: Czyli jednak nie ogarniasz...
Przykład był po to by Ci wyjaśnić jak PiS bezpośrednio przyłożył się do wzrostu inflacji.
Z tego co piszesz wynika, że nie uznajesz tego, że działania PiS zwiększyły inflację, a także tego, że wzrost marży Orlenu miał wpływ na inflację, bo "przecież w innych krajach jest
prawda jest taka, ze w------o bezrobocie, a to ze w jakims kwartale byl troche wiekszy wzrost pkb niz u sasiadow to nie ma zadnego znaczenia.
@dqdq1 coś mi tu nie gra. Jak paliwo podrożało o 1.5 zł co daje jakieś wzrost paliwa o jakieś 20% (liczę w głowie na szybko) to jak produkty mogły zdrożeć tylko o 1-2%? Chyba ci się pomyliło z inflacja, bo ktoś obliczył, że 1-2% większej
@Wiesmin: Nigdzie tak nie napisałem xD
Nie, tam gdzie nie ma Orlenu benzyna powinna podrożeć mniej w ujęciu % i tak właśnie jest. Wzrosło wszędzie ale procentowo najbardziej obywatelom d-----ł pis. Jak tego nie rozumiesz to się nie dziwię ze jesteś pisowcem
@tekserew: hahahaha XDDDD zrób jeszcze jakieś fikołki, bo śmieszne ci wychodzą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: temp_file.png1827557158111424102
Pobierz