Aktywne Wpisy

MonazoPL +96
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta, to polecamy obadać bezwarunkowo darmowy rachunek w Banku Pekao z dodatkowym 400 zł premii na
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta, to polecamy obadać bezwarunkowo darmowy rachunek w Banku Pekao z dodatkowym 400 zł premii na
źródło: 400 zł pekao monazo
Pobierz
butterfly +176
#eksperyment z #cocacola niczym z frytkami czy burgerem z #mcdonalds ( ͡º ͜ʖ͡º) 10 lat, tyle mam tą oto butelkę. Co się z nią stało przez ten czas? Swego czasu stała w słońcu, więc etykieta częściowo wyblakła, a sama butelka się wklęsła. Poza tym cola straciła trochę swój oryginalny kolor. Dlaczego tyle czasu ją trzymam? Mam nietypowe imię, a na drugiej
źródło: IMG_20260109_130731
Pobierz

źródło: temp_file.png2884654960014359655
Pobierz@LazyInitializationException: Bez podatków (czystą cenę benzyny netto) pod koniec roku mieliśmy wyższą niż w większości krajów Europy.
Cena była sztucznie zawyżona. Jak inaczej wytłumaczysz brak podwyżek na stacjach po podniesieniu vatu do starego poziomu?
@LazyInitializationException: Czyli jednak nie ogarniasz...
Przykład był po to by Ci wyjaśnić jak PiS bezpośrednio przyłożył się do wzrostu inflacji.
Z tego co piszesz wynika, że nie uznajesz tego, że działania PiS zwiększyły inflację, a także tego, że wzrost marży Orlenu miał wpływ na inflację, bo "przecież w innych krajach jest
prawda jest taka, ze w------o bezrobocie, a to ze w jakims kwartale byl troche wiekszy wzrost pkb niz u sasiadow to nie ma zadnego znaczenia.
@dqdq1 coś mi tu nie gra. Jak paliwo podrożało o 1.5 zł co daje jakieś wzrost paliwa o jakieś 20% (liczę w głowie na szybko) to jak produkty mogły zdrożeć tylko o 1-2%? Chyba ci się pomyliło z inflacja, bo ktoś obliczył, że 1-2% większej
@Wiesmin: Nigdzie tak nie napisałem xD
Nie, tam gdzie nie ma Orlenu benzyna powinna podrożeć mniej w ujęciu % i tak właśnie jest. Wzrosło wszędzie ale procentowo najbardziej obywatelom d-----ł pis. Jak tego nie rozumiesz to się nie dziwię ze jesteś pisowcem
@tekserew: hahahaha XDDDD zrób jeszcze jakieś fikołki, bo śmieszne ci wychodzą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: temp_file.png1827557158111424102
Pobierz