Wpis z mikrobloga

Panie ferdku jest afera. Funkcjonuje sobie taki dodatek, który podświetla wybranych wykopowiczów, których w zamyśle autora skryptu należy zakopywać i minusować. Dla testu zainstalowałem dodatek i rzuciłem okiem - oprócz znalezisk z konkretnych źródeł (co jeszcze jest w miarę OK), skrypt zaznacza wybranych użytkowników na zasadzie "wiecie co z nimi zrobić, wszystko na mój koszt" #pdk Działa na głównej, w wykopalisku, w komentarzach i na mirko..

Wołam @Trelik @Hyrkan @alibaski @SezonBurz, którzy są na screenie - jesteście w skrypcie na liście osób zakopywanych.

Hej @wykop @a__s @m__b , wiem że macie na głowie teraz Wykop 2.0, ale manipulacje głosami to też jest ważny aspekt funkcjonowania serwisu jakim jest wykop, bo zniechęca wykopowiczów do publikowania treści.

#wykop #moderacja #moderacjacontent #afera #4konserwy #neuropamanipuluje #manipulacja #prawakijestrobota i profilaktycznie #polityka
L3stko - Panie ferdku jest afera. Funkcjonuje sobie taki dodatek, który podświetla wy...

źródło: neuropa_znowu_manipuluje

Pobierz
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@L3stko: mi te konta wyglądają na boty - jeden np. skupia się we wszystkich treściach na niemcach XD drugi wrzuca rzeczy o niemcach i tusku. Nie chce mi się przeglądać wszystkich ale wygląda to jak jakieś zbiorowisko z troll farmy pisu.
  • Odpowiedz
Ja nawet bez skryptu kojarzę około 10 osób z tej listy jako twarde partyjniackie cymbały lub ruskich trolli.

@GodEmperorWasRight: Też widzę sporo Kacapskich onuc. Niemniej nie zgadzam się na manipulowanie treściami na wykopie.
Moderacja, czy tam administracja nie wiele z tym zrobi, bo sama Stecka promuje POwską propagandę z czym się od lat nie ukrywa.
  • Odpowiedz
Hej @wykop @a__s @m__b , wiem że macie na głowie teraz Wykop 2.0, ale manipulacje głosami to też jest ważny aspekt funkcjonowania serwisu jakim jest wykop, bo zniechęca wykopowiczów do publikowania treści.

@L3stko: Dzięki, dobra robota! Nie spodziewam się po tym miejscu niczego dobrego. Jakieś bany z doopy dawane przez moderatorów (de facto cenzorów) na portalu tworzonym przez użytkowników. Śmiech na sali! Ale, dobra nasza, niedługo będą
  • Odpowiedz
@L3stko: nie patrzyłem w kod, ale rozumiem, że ten skrypt tylko podswietla nicki z listy, a nie zakopuje automatycznie? Jeżeli tak to gdzie tu afera i manipulacja głosami? I na jakiej podstawie stwierdzasz, że to skrypt to zakopywania, a nie wykopywania? Równie dobrze to może być wasz skrypt do wykopywania konfederackiego szamba.
  • Odpowiedz
@L3stko: główna już od dawna jest prawicowym ściekiem ale proby naprawy tego w ten sposób nie popieram.
Najlepiej to by było ukryć główna i wszystkie posty o niej
  • Odpowiedz
O kurde jestem na liscie xD rozumiem, ze wypok ma być jedynie dla osób zgadzający się z własnymi poglądami i wzajemna adoracja lizania sobie dupeczki? Bądźcie poważni!
  • Odpowiedz
  • 19
@xdTM: jak napisałem wyżej - pal licho oznaczanie źródeł, ale zakopywanie wszystkiego bez czytania od konkretnych podświetlonych użytkowników już chyba podchodzi pod obsesję.
  • Odpowiedz
@L3stko: Swoją drogą to też ciekawe jak działają te algorytmy wykopu, skoro kilka minut po wykopaniu ląduje ono na samym dole głównej, tak że zaraz spadnie na drugą stronę, a tymczasem u góry wiszą sobie znaleziska sprzed 11 godzin. Portal który tworzą użytkownicy. XD
  • Odpowiedz
No jestem w zacnym towarzystwie. Biorąc pod uwagę że udzielam się w znaleziskach politycznych od święta to widać jak neurotłuków boli każdy prztyczek w ich jedyną słuszną partię xD I tak przegracie kolejne wybory neuropki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@L3stko: Od dawna wiadomo że prawica będzie się wkurzać o treści z lewej strony ale będzie bronić prawa do ich głoszenia a lewica najchętniej rzeczy niezgodne ze światopoglądem wypali rozgrzanym żelazem bo tylko oni mogą mieć rację a inne zdanie jest zakazane... Piewcy tolerancji psia jego mać.
  • Odpowiedz
  • 1
@Lipathor: wiem że nie pierwszy, ale chyba pierwszy publiczny. Ciekawe jak zareaguje administracja serwisu. Ciekawe też jak zareagują gdy powstanie skrypt podświetlający treści neur0pków.
  • Odpowiedz