Aktywne Wpisy

Lewusx +54
Oba zdjęcia 117kg, po lewo początek sierpnia 2024, po prawo maj 2025.
Około 292 dni musiałem pracować, żeby wykonać taki kawał progressu.
Jak oceniacie? Bydzie co z tego?
#
Około 292 dni musiałem pracować, żeby wykonać taki kawał progressu.
Jak oceniacie? Bydzie co z tego?
#
źródło: E07F5B97-B179-46BC-86B5-F2A9EAE0FAC2
Pobierz
czehoo +127
stoimy pod żabką i to jest możliwe
źródło: losia rzabka
Pobierz

Jak dla mnie pieniądza cyfrowego boją się przede wszystkim fani roboty na czarno, kasy do ręki i wyznawcy zasady "taniej kupię, drożej sprzedam to wódki się też napiję".
PS. Proszę darować sobie argumenty o braku wolności, bo żyjąc w obecnie obowiązującym systemie ekonomicznym nie różnimy się wiele od niewolników, no chyba, że ktoś chce być menelem albo żulem to wtedy generalnie może robić co chce. Reszta pracuje, zarabia, jakoś tam sobie radzi i przyjmuje obecnie obowiązujący system gospodarczy z całym dobrodziejstwem inwentarza.
#gotowka #pieniadze #gospodarka #polska #gielda
nie w tym sensie jak banknoty że możesz pójść do banku i wymienić wychodzący z obiegu banknot na nowy, a w takim sensie że te pieniądze po prostu przestaną istnieć - jeśli ich na czas nie wydasz to po prostu je stracisz.
wszystko po to żeby nakręcać konsumpcję.
@Tagros: więc problemem nie jest cyfrowy pieniądz, tylko rząd który już teraz może zablokować nam konto, prawda?
Już teraz większość ludzi z wygody nie używa gotówki to nie ma za bardzo powodu żeby jej odgórnie
@miekki_am: Rozumiem, że to zgłosiłeś do US? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak ja kiedyś nie dostałem paragonu w kebabie to od razu był donosik ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wystarczy reagować na tego typu zachowania.
Komentarz usunięty przez moderatora
https://www.listekelf.pl/cyfrowe-pieniadze-cbdc-zmienia-swiat-i-nas-juz-za-2-3-lata-stana-sie-rzeczywistoscia/
źródło: comment_1672730631Bb1mmQNdQ9hYh6lFuVrSYF.jpg
Pobierz