Aktywne Wpisy
P4ncak3 +97
#inflacja #ekonomia #pracbaza #korposwiat
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
źródło: 384dea2dd6391cafa9b8ac7372e28db6ac9764605c5c566f0d8184e7e92cbff6,w800
Pobierz
hellyea +176

Komentarz usunięty przez autora
@dobry_wykopek: Otóż nie, ten tweet to fałszywe przeciwstawienie. Tak jakby Polacy manifestujący swój patriotyzm w dniu święta niepodległości nie sprzątali po psach i w ogóle w inne dni byli ciemną, paskudną masą. Za to grupa nie manifestująca patriotyzmu, a wręcz z niego kpiąca, to oczywiście ci światli, przyjacielscy, nowocześni.
Nawet w tweecie widać jakie dla tej osoby wartości ma polskość i Polska jako naród,
@bacanahali: na codzień kombinują jakby tu łatwo hajs zgarnąć xD
@piotrlionel: Może tylko to, że patriotyzm nie musi mieć tu żadnego znaczenia. "Nie patriota" też może sprzątać po psie z zupełnie innych pobudek.
@dobry_wykopek: jeżeli używa ten samej definicji "wspierania kultury" co Jaś Kapela w kwestii podatku od smartfonów, to średnio. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nawet i bez tego, rzucanie takich banałów i ogólników raczej nie powinno się łapać na żadne wyróżnienia, bądźmy poważni. Ta nasza kultura, czymkolwiek jest, prędzej zasługuje na zaoranie i odbudowanie niż wspieranie
@PanAIbert: Nie wiem, czy takie zestawienie tworzy jakąś sensowne znaczenie. Już raczej, Polska jako jednostka organizacyjno-administracyjna.
@PanAIbert: Bo pojęcie narodu jest mocno naciągane i iluzorycznie. Można z łatwością przyjąć, że te grupy są tak oddalone od siebie, że tę jednostkę zamieszkuje po prostu kilka "narodów".
Komentarz usunięty przez autora
Priviet, jak tam operacja specjalna zmalała urosła?
A bardziej serio - gwno, a nie patriotyzm xD to