Wpis z mikrobloga

Czemu jak święto wypada w czwartek to wszyscy się zabijają o wolne w piątek bo

Jeden dzień urlopu, a cztery dni wolnego

A jak jest święto w piątek to nikt nie chce wolnego w czwartek? Przecież wtedy tak samo jeden dzień urlopu, cztery dni wolnego..
#pracbaza
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Felonious_Gru:

A jak jest święto w piątek to nikt nie chce wolnego w czwartek?

No nie wiem, ja tak nierzadko właśnie robię. Jeszcze wtedy mam wybór, wziąć czwartek albo poniedziałek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: Zizek dokładnie ci to wytłumaczy. Wartość definiowana przez brak czegoś.

Mężczyzna wchodzi do kawiarni i prosi o kawę bez śmietanki. Kelnerka odpowiada: "Przepraszam śmietanka się skończyła. Mamy tylko mleko. Mogę panu podać kawę bez mleka."
Nemayu - @Felonious_Gru: Zizek dokładnie ci to wytłumaczy. Wartość definiowana przez ...
  • Odpowiedz
u Ciebie nikt na dziś nie brał wolnego aby zrobić sobie długi weekend? u mnie sporo ludzi nie ma

@eloar: ani w aktualnej robocie, ani w poprzedniej.

Chociaż mogę się o dychę założyć, że jednego to nie będzie i w poniedziałek, i we wtorek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
wolisz mieć wolny czwartek, sobotę i niedzielę czy piątek, sobotę i niedzielę?

@van-der-staas: ale w obu przypadkach jak wezmę dzień urlopu to mam woone czwartek, piątek, sobotę, niedzielę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale jak nie weźmiesz urlopu, to w jednym wypadku masz 3 dni wolne z rzedu, a w drugim musisz przychodzić po wolnym na 1 dzień do roboty
  • Odpowiedz