@Felonious_Gru: Przeciez tu chodzi chyba glownie o chlanie. Gdy wypada w czwartek to w piatek trzeba isc do roboty i jest problem. Gdy w piatek to i tak sobota wolna na kacowanie.
@Felonious_Gru: a ja se wlasnie w taki dzien pojde do pracy, i tak sie nic nie robi, prawie jestem sam, przejrze wykop, wyjde wczesniej i nikt nie zauwazy, dzien o------y, urlop zaoszczedzony
@Felonious_Gru: Zizek dokładnie ci to wytłumaczy. Wartość definiowana przez brak czegoś.
Mężczyzna wchodzi do kawiarni i prosi o kawę bez śmietanki. Kelnerka odpowiada: "Przepraszam śmietanka się skończyła. Mamy tylko mleko. Mogę panu podać kawę bez mleka."
@Mauah: @FFFFUUUU: A ja dlatego bardzo lubie w takie dni chodzić do pracy. Nic sie nie dzieje, siedze sobie przed komputerkiem na luziku pije kawke i przegladam neta.
Witajcie. W wolnych chwilach bawię się w modelarstwo. A dokładnie zakładam oświetlenie do różnych samochodów w skali 1:18 #modelarstwo #chwalesie #hobby
A jak jest święto w piątek to nikt nie chce wolnego w czwartek? Przecież wtedy tak samo jeden dzień urlopu, cztery dni wolnego..
#pracbaza
No nie wiem, ja tak nierzadko właśnie robię. Jeszcze wtedy mam wybór, wziąć czwartek albo poniedziałek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Pojedź gdzieś na 3 dni, gdy święto jest w piątek i pojedź gdzieś na 3 dni, gdy święto jest w czwartek. Daj znać, jak było.
@venomik: powtórzyłem, bo nie odpowiedziałeś na pytanie
@eloar: ani w aktualnej robocie, ani w poprzedniej.
Chociaż mogę się o dychę założyć, że jednego to nie będzie i w poniedziałek, i we wtorek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@TgcRap4: no to w czym problem wziąć sobie czwartek wolny i chlać 5 dni żeby wrócić na kacu w le wtorek
@orzell: da się, o ile nie prowadzisz
#pdk
@van-der-staas: ale w obu przypadkach jak wezmę dzień urlopu to mam woone czwartek, piątek, sobotę, niedzielę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale jak nie weźmiesz urlopu, to w jednym wypadku masz 3 dni wolne z rzedu, a w drugim musisz przychodzić po wolnym na 1 dzień do roboty