Aktywne Wpisy

BONAMERA +967
Cześć,
Mamy w sklepie promocje na black friday, ale wiemy, że niektórym Mireczkom to nie wystarczy, dlatego robimy #rozdajo
Jeśli za darmo, to dla Ciebie uczciwa cena, zostaw plusa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do zgarnięcia dowolna piżama lub inny produkt z naszej oferty.
W sobotę poinformujemy do kogo szczęście
Mamy w sklepie promocje na black friday, ale wiemy, że niektórym Mireczkom to nie wystarczy, dlatego robimy #rozdajo
Jeśli za darmo, to dla Ciebie uczciwa cena, zostaw plusa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do zgarnięcia dowolna piżama lub inny produkt z naszej oferty.
W sobotę poinformujemy do kogo szczęście

źródło: bonamera-BF2
Pobierz
smuteczek2000s +34
Siemano,
dobry nastrój, a to naprawdę trzeba cenić.
A mordy nie zamknę. A brzydka, owszem jestem. A gruba, owszem jestem. A głupia, owszem jestem. A chora psychicznie, owszem jestem. Ale... lubię siebie.
A teraz zjem makaroniki z boczkiem i serem twardym, tartym. Potem pójdę namoczyć się w oleju z awokado i pójdę spanko. A Wy dalej będziecie pluć jadem.
dobry nastrój, a to naprawdę trzeba cenić.
A mordy nie zamknę. A brzydka, owszem jestem. A gruba, owszem jestem. A głupia, owszem jestem. A chora psychicznie, owszem jestem. Ale... lubię siebie.
A teraz zjem makaroniki z boczkiem i serem twardym, tartym. Potem pójdę namoczyć się w oleju z awokado i pójdę spanko. A Wy dalej będziecie pluć jadem.

źródło: temp_file2395915710417169548
Pobierz
Zapraszam Was dzisiaj do Bystrzycy Kłodzkiej (dolnośląskie), w której zachowała się większość z około 1580 metrów murów obronnych.
Zapraszam do znaleziska
Kilka ciekawostek nt. Bystrzycy Kłodzkiej:
- Bystrzyca Kłodzka miała status miasta królewskiego.
- Zachowała się zdecydowana większość z 1580 metrów średniowiecznych murów obronnych.
- Do czasów obecnych przetrwała Brama Wodna, Baszta Kłodzka i Wieża Rycerska.
- Zachowała się również dawna wieża warowna tzw. Wójtostwo, w której obecnie znajdują się mieszkania.
- W Bystrzycy Kłodzkiej znajduje się jedyne w Polsce Muzeum Filumenistyczne.
- Gotycki kościół św. Michała Archanioła pochodzi z XIV wieku.
- Na starym mieście znajduje się wiele starych kamienic, z których najstarsze pochodzą z XVI wieku.
Więcej o projekcie "Miasta stojące murem" przeczytacie w tym artykule.
https://www.wykop.pl/link/6742603/bystrzyca-klodzka-krolewskie-miasto-projekt-miasta-stojace-murem/
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi znaleziskami to zapraszam do śledzenia hashtagu #antekpodrozuje
#antekpodrozuje #polska #dolnoslaskie #dolnyslask #bystrzycaklodzka #podroze #podrozujzwykopem #turystyka #ciekawostki #ciekawostkihistoryczne #zainteresowania
źródło: comment_16581239524WEavVCO3CBZlfsgqHOa8J.jpg
Pobierz@TRAVELEK24_PL @gdziesloncedlanaswschodzi @Zwiadowca_Historii @pannoramix @Jaracz_Joint @MrDeadhead @MikeR @Marc_045 @LeCegua @Cukrzyk2000 @Kiragira @Zontey @iluvatarek @Sanctified90 @pankoszmarny @mateoaka @jannekk @feurio @busemprzezswiat @MG78 @rudeiczarne @kania-19 @uid0 @Mortadelajestkluczem @places2visit @jarokw @xiavi83 @Magda1978 @aldi7x @tiengos @lukasz-piernikarczyk @matka_stiflera
@robimypodroze @wposzukiwaniu
Komentarz usunięty przez autora