Aktywne Wpisy

uranium14 +60
SmutnoMi 0
#kryptowaluty #gielda #inwestowanie #pytanie
Czy znacie kogoś, kto realnie zarobił na krypto?
I nie:
1. Nie chodzi mi o kolege kolegi którego ojca brat został milionerem, tylko o osobę którą znacie w realu i w miare ufacie.
Czy znacie kogoś, kto realnie zarobił na krypto?
I nie:
1. Nie chodzi mi o kolege kolegi którego ojca brat został milionerem, tylko o osobę którą znacie w realu i w miare ufacie.

Obszerny i szczegółowy tutorial modelowania 3D w programie FreeCAD, w którym przedstawiłem jak za pomocą oddzielnych obiektów, projektować krok po kroku dowolną konstrukcję w ramach jednej części - pliku. Jako przykład wykonałem bardzo prosty przyrząd w formie podstawki, której celem było ułatwienie ustawienia jednego z drukowanych w 3D detali do nawiercania otworu, a następnie gwintowania. Następnie pokazałem jak tak spreparowane obiekty zapisać do oddzielnych plików, umożliwiając wczytanie ich w programie do przygotowania wydruku 3D.
Zapraszam: [[246] FreeCAD - przykłady modelowania 3D - tutorial - poradnik | idea przyrządu pod druk 3D](https://youtu.be/FdzuMiS6pp8)
Odwiedź również stronę internetową kanału: IPc - Inżynier Programista
Tag do śledzenia wpisów: #inzynierprogramista
#inzynierprogramista #cad #freecad #inzynieria #mechanika #studbaza #pracbaza #modelowanie3d #modelowanie #projektowanie #ciekawostki #tworczoscwlasna #nauka #hobby #gruparatowaniapoziomu #druk3d
źródło: comment_1651092422f9setQtoOuFtcUCvbtzDp4.jpg
PobierzW Fusion nie pracowałem nigdy i raczej nie będę, więc ciężko mi się wypowiedzieć i porównać. Na pewno nie jest to ten sam poziom pracy jak w komercyjnych odpowiednikach, ale dla zastosowania hobbystycznego, na własne potrzeby, do prostych zastosowań - jak dla mnie, cokolwiek dotychczas było mi potrzebne, udało mi się bez większych problemów we FreeCadzie zrobić. Także można popróbować - tym bardziej, że open source.
@InzynierProgramista: jeśli to prawda, jest to lepszy argument niż zawrotna cena 0 pln. Nie mówię nie, może spróbuję..