Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty #gielda #inwestowanie #pytanie

Czy znacie kogoś, kto realnie zarobił na krypto?

I nie:
1. Nie chodzi mi o kolege kolegi którego ojca brat został milionerem, tylko o osobę którą znacie w realu i w miare ufacie.
2. Nie chodzi mi o jednorazowy strzał typu "patrz, dzisiaj zarobiłem milion, ale sumarycznie w ciągu 5 lat i tak jestem pod kreską"
3. Nie chodzi mi o kwoty typu 1000zł po 5 latach.
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SmutnoMi: zarobiłem w 2016 13 zł na Bitcoinie :D liczy się?

Mam też z 2k niezrealizowane zysku na ETH i mam jakieś 1k w wBTC na jakimś dziwnym chainie. Generalnie mam krypto warte te 3.5k, a włożyłem w to z 500zł.

No i zawodowo pracuję w krypto - nie wiem czy się liczy
  • Odpowiedz
@SmutnoMi: znałem gościa co w okolicach roku 2018-2019 na altcoinach koło miliona zarobił z kilkudziesięciu k złotych. Wynajął z kolegą na bogato mieszkanie w Warszawie, myślał że będzie żyć z tego, ale potem spadki na krypto były i go poznałem w Niemczech gdzie wyjechał do roboty, bo większość stracił. I dalej twierdził i na ganiał wiele osób na krypto albo dawał linki do zakładania jakichś kont na których po 10
  • Odpowiedz
@SmutnoMi: Oczywiście że znam, np. ja xD, i chyba każdy kto zainwestował na dłuższy termin, nie wiem czy w historii btc był moment że kupilo się, podtrzymało 2-3 lata i sprzedało że stratą.
  • Odpowiedz
@SmutnoMi: znam osobę, która siedzi w krypto od 2011-2012 i oficjalnie nie chce się przyznać, że jest milionerem (ale takim dolarowym chociaż), ale faktem jest, że domek w mieście ma, auto jakieś nowe też i... nie pracuje od 7 lat. Wnioski wyciągnij sam ;)

Ja też nie wiem czy mogę powiedzieć, że zarobiłem (bo nie sprzedałem), ale zamiast kupić 3-4 lata temu nowe auto, wrzuciłem w krypto i teraz z
  • Odpowiedz
@SmutnoMi: Mam znajomego który nakupował bitcoina w 2020, już wtedy był po prostu dosyć bogaty w związku z prowadzeniem działalności która dobrze prosperowała, sprzedał już wszystko i prowadzi po prostu życie multimilionera.
  • Odpowiedz
Ponad rok temu na btc kilka tysięcy. Teraz jakbym sprzedal to kilkadziesiąt, ale te pieniadze nie sa mi potrzebne i trzymam to na później. Za 20 lat będzie widać. Jak jest tutaj jakiś bot to niech mnie wola za ten okres czasu
  • Odpowiedz
@SmutnoMi:
każdy kto wchodził przed 2021 i trzyma to raczej do przodu jest (ciężko sobie wyobrazić, że nie).

Na szybko licze to znam min 9 osób które mają/miały krypto, chyba 7 wchodziło przed 2021, 2 po 2021.
Wszystki są do przodu. Zwroty zaczynają się od okolo wkład x14 jak tak licze na szybko, reszta ma lepsze wyniki, najlepszy wynik to myślę, że ~ x100 albo lepiej, ciezko okreslic precyzyjnie
  • Odpowiedz
@SmutnoMi tak, mój przyjaciel kupował btc (duże kwoty) po 20-25k usd I sprzedał w okolicy 90k. Ja zarobiłem na bnb I Eth, ale bilans jest tylko na lekkim plusie, bo połowę portfolio w altach skutecznie zjadło zysk( ͡º ͜ʖ͡º) niestety człowiek z trochę mniejszym kapitałem bardziej podatny jest na ryzykowne zagrania
  • Odpowiedz