Aktywne Wpisy
P4ncak3 +97
#inflacja #ekonomia #pracbaza #korposwiat
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
źródło: 384dea2dd6391cafa9b8ac7372e28db6ac9764605c5c566f0d8184e7e92cbff6,w800
Pobierz
hellyea +176

Tak wiem sęk w tym, że jej zastosowanie jest konieczne wówczas, gdy mamy do czynienia z wieloma czynnikami o porównywalnym wpływie na
@enron: No to akurat jest prawda i nasz program nauczania za bardzo chce zrobić z ucznia człowieka orkiestrę. Co do języka polskiego, w UK też jest dosyć sporo języka angielskiego, w tym trzeba przerabiać angielską literaturę, bo zdaje się z niej egzamin (przynajmniej ja tak miałem), tak że pod tym względem w UK wcale nie ma lepiej. No i w sumie
@Marek_Kodrat: jesteś pewien, że sektor usług wyprodukuje? Nie pokićkało ci się coś na podstawowym poziomie? To przemysł produkuje, nie usługi...
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Us%C5%82ugi
@Hylfnur: Sęk w tym, że w Wielkiej Brytanii są trzy rodzaje szkół: powszechne (państwowe), prywatne i publiczne. Te ostatnie są często uznawane za elitarne. Słowo "publiczny" w tym kontekście nie oznacza "powszechny" lecz "niezależny od państwa i Kościoła".
@enron: No to akurat jest prawda i nasz program nauczania za bardzo chce zrobić z ucznia człowieka orkiestrę.
To nawet nie to. Po prostu podstawy programowe są wyznaczane bez jakiejkolwiek koordynacji, a nawet nie uwzględniają ilości godzin. Autorzy sobie radośnie wymyślają ileż to oni nie
@Alkreni: Niektórzy Polacy którzy wyemigrowali z tego powodu powracali do Polski.
moj kolega postanowil , ze posle swojego corke w uk do platnego koledzu, gdyz poniweaz on dobra praca ona lekarka , wiec ich stac. w duzej szkole (secondary) uczyla sie swietnie i byla w pierwsej trojce szkolnych geniuszy.
otrzezwienie przyszlo juz w
https://dictionary.cambridge.org/pl/dictionary/english/public-school
( ͡° ͜ʖ ͡°)