Wpis z mikrobloga

A ty, jak przystało na typowego prawicowego tumana, znalazłeś sobie statystykę której nie rozumiesz i odgwizdujesz zwycięstwo.

@Hylfnur: To raczej ty nie rozumiesz tego, co czytasz, a do tego bredzisz. Brytyjskie "public schools", takie jak Eton, Harrow czy Rugby to są prywatne szkoły, w których płaci się astronomiczne czesne.

Natomiast we Francji aby dostać się do jednej z Grandes Ecoles wcale nie musimy chodzić do odpowiedniego przedszkola. Ba, nie musimy nawet chodzić
  • Odpowiedz
@Kiedysbedeczerwonka masz rację. Tak rozkłada się to o czym piszesz ale zawody które wymieniłeś to nie jest "elektryk" tylko "inżynier elektryk", często jeszcze mgr. To wysoko wyspecjalizowani ludzie którzy w tym co wymieniłeś daje akurat najwięcej kasy chociaż jest drugie bo w rozwiniętych społeczeństwach jest po prostu ogromne zapotrzebowanie na usługi i właśnie dlatego te równanie choć prawdziwe nie reprezentuje przychodów
  • Odpowiedz
@kilemile: właśnie pięknie wykazałeś że g---o wiesz XD Coś tam poczytałeś w internecie i zagrywasz mądrego. Jak ktoś nie ma doświadczenia z francuskim systemem to się właśnie nabiera na fasadę równości. Co z tego że grandes dają stypendium jak biorą tylko garstkę studentów z niższych warstw społecznych. By się fasada zgadzała, po to.

A i czytanie ze zrozumieniem kuleje jeżeli nie zrozumiałeś tego co piszę o Eton, a i Eton
  • Odpowiedz
Co z tego że grandes dają stypendium jak biorą tylko garstkę studentów z niższych warstw społecznych.

@Hylfnur: No kto by pomyślał, że łatwiej jest spełnić rygorystyczne warunki wstępne ludziom pochodzącym z bogatych, wykształconych rodzin niż z klasy robotniczej albo nizin xD

A i czytanie ze zrozumieniem kuleje jeżeli nie zrozumiałeś tego co piszę o Eton, a i Eton jest publiczną szkołą. Tak samo jak Harrow czy Radley, a jak nie
  • Odpowiedz
@kilemile: najwidoczniej nie chcesz skumać co s----------ś, odpowiadałem na komentarz takiego tumana jak ty co to twierdził że znalazł statystykę że niby u nas więcej szkół prywatnych niż w takim uk a ja na to że eton jest publiczne. Masz zaczytuję sam siebie:

Taki Eton College jest publiczny, a ty wiesz co to k---a Eton jest? Mimo że publiczny nie możesz sobie tak o dziecka zapisać.

Ty musisz być wychowankiem edukacji specjalnej
  • Odpowiedz
Ja zawsze lubiłem matematykę. Przez całą podstawówkę i gimnazjum miałem 6. Pamietam też, że uczyliśmy się wszyscy wielomianów, trygonometrii, geometrii, kombinatoryki, rachunku prawdopodobieństwa itd. Muszę przyznać, że nawet mnie się nie przydaje 90% z tego co się nauczyłem a jestem programistą. Żadnych pochodnych ani całek nie liczyłem w pracy. Przez to większość może już zapomniałem. To pomyślcie jak bezużyteczne było katowanie matematyką uczniów, którzy nie wiązali przyszłości z tym przedmiotem i chcieliby
  • Odpowiedz
@MarcelFerry: to nawet nie o to chodzi. Chodziłem do szkoły w UK od około 12 roku życia. Tutaj klasy są podzielone na 5 poziomów trudności zależnie od umiejętności. Często przez brak języka wrzucali polskie dzieci do najniższego poziomu a potem wychodziły historie jak to Łukaszek głupich Anglików na głowę bije z matematyki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Niestety gdyby dorzucić do tego sposób nauczania to byśmy sobie zbudowali naprawdę dobrą bazę inżynierską na przyszłość.

@rezydenttomek: I właśnie przez takie myślenie jest jak jest i długo będzie. Przecież kraje rozwinięte to głównie usługi a nie budownictwo.

Rolnictwo -> przemysł ->
  • Odpowiedz
@linijkana20cm: o to to, sam skończyłem mechanikę i automatykę. Siedzę sobie w konstrukcji maszyn przemysłowych itp. I szczerze większość moich znajomych uciekła za granicę albo robi w IT xD Nie dziwię się, może na mojej specjalizacji nie było dużo programowania ale jest to jakaś baza która pozwala szybko zarobić więcej niż moje 4,5k na rękę xD
  • Odpowiedz
@Eliade: spuszczacie się do tego, że na wschodzie program nauczania jest szerszy, a może 2% uczniów go opanuje xD skoro jesteśmy tacy genialni, to dlaczego obowiązkowa matura z matematyki okazała się taką rzeźą? I to większość zadań tam jest w stylu "jak kwadrat ma bok 2cm, to ile ma pole kwadratu"
  • Odpowiedz
Co mają uczelnie wyższe do niskiego poziomu szkół publicznych w Wielkiej Brytanii? Głupota i ignorancja niektórych ludzi mnie przeraża.
  • Odpowiedz
Hebanowi po prostu nie nadążają bo są mniej inteligentni. To nie jest jakaś nowosc.

@Biurwysyn: Tak, i potem ci Nigeryjczycy 60-70 IQ naciągają Europejczyków na jakieś scamy. xDDD

Dane z d--y. Kurła IQ poniżej 70 to jest niepełnosprawność intelektualna - tak, na pewno taka jest tam średnia, seems legit.
  • Odpowiedz