Aktywne Wpisy

PrzylepkaZniszczenia +638
MrRidiculous +69
#gielda Jestem na minusie na super bezpiecznej inwestycji w ETF S&P 500 która miała mi dawać 15% rocznie i emeryturę w wieku 40 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do kogo mam się zwrócić o zwrot środków?

#ukraina
źródło: comment_1648545968qSiBiGUKx6phZGAHrCrign.jpg
PobierzTeraz matematyka jest nieporównywalnie łatwiejsza w stosunku do tej sprzed 30 lat - parafrazując @fizzly:
żeby przyszli polscy youtuberzy i instagramerki nadążali.
Użytkownicy katolicko-narodowego portalu ze śmiesznymi obrazkami wykop peel:
źródło: comment_1648565331FXl3n0pvKefGVlP88V3Eh1.jpg
Pobierz@Tymajster: Dawno nie słyszałem większej bzdury. To jest poziom biologicznego płaskoziemstwa.
Nigdy, w żadnej "naszej szkole" nie uczono robienia matryc Ravena, może dla tego, że edukacja nie ma na umiejętność ich
@javelin: Dobrze panie semaforze.
Nasza mózgi się przyzwyczajone do czegoś zupełnie innego, my liczymy, czytamy
Komentarz usunięty przez moderatora
@fizzly: Ale w Polszy ukraińskie dzieci pierwsze oddają sprawdziany z matmy i robią mniej błędów ( ͡° ͜ʖ ͡°) potwierdzone info
@pan-bartolomeu-dias: Mylisz przyczynę ze skutkiem.
W latach 50-60 prowadzono tego typu "eksperymenty" w Australii, gdzie stwierdzono, że "Aborygeni, nie są w stanie wychowywać swoich dzieci do życia w nowoczesnej cywilizacji". Funkcjonował rozbudowany program "adopcji" aborygeńskich dzieci przez "cywilizowane rodziny". Program zakończył się całkowitą porażką, podobnie jak wszystkie inne podobne w innych miejscach na świecie (a
Tak własnie jest.
13 lat temu, gdy jeszcze chodziłem do liceum, wyjechalem na wakacje do Szwecji, gdzie poznalem dziewczynę i poszedłem z nią na kilka dni do szkoły. Tak z ciekawości. Była starsza ode mnie 2 lata.
Na lekcji matematyki mieli zagadnienia, ktore ja przerabialem w gimnazjum, a nie chodzilem do klasy z rozszerzonym przedmiotem, choc lubilem matmę.
https://nationalvanguard.org/2016/07/14-reasons-iq-race-gap-is-genetic/
Oczywiste że te sektory są powiązane. Ale najważniejsze z punktu widzenia gospodarki są przemysł i usługi związane z tym przemysłem. Inżynier nie tylko projektuje i liczy, ale działa też w usługach. Wysoki udział usług w bogatszych krajach