Wpis z mikrobloga

@Deykun: z całym szacunkiem do glazurników, dekarzy, stolarzy, innych robót budowlanych. Wspomniane prace trzeba lubić, coś majsterkować ale przede wszystkim trzeba się zdrowo #!$%@?ć fizycznie przez co po jakimś czasie zdrowie siada. Jest to praca monotonna, ciężka i zachodzi wymiana jedynie czas i umiejętności za hajs, ciężej się to skaluje. Z drugiej zaś strony programista15k nawali tych crudów, dotyka bardziej angażujących mózg tematów niż praca manualna. O zdrowie można lepiej zadbać,
@Shatter: Zależy. Ogólnie to wiele innych branży ma dużo lepiej na budowach. Np goście od drzwi, przyjadą na budowę, zrobią co mają do zrobienia i wypad. A elektryk siedzi na budowie praktycznie od fundamentów, bo trzeba zrobić bednarki itp, aż do samego końca bo jesteś praktycznie uzależniony od innych, np nie zrobisz oświetlenia na biurach jak ktoś nie zrobi sufitów itp. No i wyceny są dużo trudniejsze, niestety na budowach przemysłowych
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@lukaszwasyl: ja se pracuje z domu, niestety nie jako programista, no nie mam miejsca na inne biurko niż zwykle, więc se siedzę xd
Hemoroidy są od braku aktywności, ale nie wiem czy 8h siedzenia zrekompensuje Ci potem godzina treningu na przykład
@Shatter: BHP w pracy biurowej też istnieje xD ale też zależy od osoby, pare minut przerwy na godzinę żeby zająć się czymś innym niż siedzenie i gapienie się + spontaniczna aktywność w ciągu dnia np krótki spacer + aktywność + dobry sen = da się żyć wg mnie i moich doświadczeń. No i nie jeść śmieci. I też zależy od aktywności tbh, z tego co wiem np, rower nie jest taki
@Deykun: Ten glazurnik 20k to jak programista 15k. Są tacy co zarabiaja po połowie w obu przypadkach. Oba zawody są ciężkie i trzeba się orobic żeby dobrze zarobić.
Teraz na rynku jest tyle firm wykończeniowych, że konkurencja spora.
Hemoroidy są od braku aktywności, ale nie wiem czy 8h siedzenia zrekompensuje Ci potem godzina treningu na przykład

@Shatter: Ćwiczenia wzmacniające mięsnie osłabione w trakcie siedzenia spokojnie zrekompensują siedzenie. Poza tym kto powiedział, że trzeba siedzieć 8 godzin z rzędu? Wstajesz co godzinę i robisz 10 pompek, wisisz na drązku, żęby rozciągnąć barki i kręgosłup itp.