Aktywne Wpisy
Javert_012824 +165
Sytuacja z Lęborka. Kto według was jest winnym tego incydentu?
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
Zaczytanaa +51
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze
#nieruchomosci #mieszkanie #kredythipoteczny
Bo to, że spadną ceny w Kaliszu czy Ostródzie to mało kogo obchodzi
ps.Nie mam kredytu. Mieszkam u siebie. Uprzedzając domysły - nie dostałem miejsca w którym mieszkam, tylko kupiłem.
Obecnie wstrzymuje się z kolejnym zakupem (już na kredyt).
Większość młodych ludzi blokuje przed wzięciem kredytu wyłącznie wkład własny, który z każdym rokiem zbierania rośnie.
Komentarz usunięty przez autora
A tak serio, to nikt jakoś tego nie chce zauważyć jak to łańcuchami przekłuwa do jednego miejsca. Oczywiście, idzie hipotekę przenieść, ale sam znam osoby które ledwo swoją pierwszą ogarnęły a co dopiero przenoszenie.
Ja w 6 ostatnich lat zaliczyłem 2
Od razu uprzedze, tak wiem, że teoretycznie powinno je zostawić w stanie w jakim je zastali. Jednak znam realia naszej pięknej Polskiej rzeczywistości, jak się ma pecha to można grubo umoczyć.
Tak jak pisałem, to jest najcenniejsza rzecz w życiu wielu ludzi. Sam fakt poświęcenia czasu na
@mickpl:
No my mamy w pracy taką dziewczynę, chcieliby drugie dziecko ale potrzebują większego mieszkania - tylko nie warto, bo zaraz spadnie. Ludzie kupowali np. żoliborz przemysłowy za 8k za metr to mówiła że nie warto zaraz spadnie i ona wtedy kupi podobne za 5,
@czlapka: dlaczego sadzisz, ze malo kogo obchodzi? Tam ludzie tez mieszkaja a spadek cen mieszkan w tych rejonach moze skutkowac tym, ze ich poziom zycia bedzie wyzszy niz mieszkanca Warszawy, Krakowa, Wroclawia :) przy niewiele nizszych zarobkach.
@czlapka: no ale mnie właśnie obchodzi
@WiesiuZurek No dobra, sorry źle to ująłem.
Dodatkowo praca zdalna też będzie pozytywna bo z takiego Kalisza można sobie raz na dwa tygodnie dojechać do Poznania czy Wrocławia.
Ale bardziej w tym rzecz, że wpisy tych samych osób na wykopie są w takiej narracji ze nagle wszędzie ceny spadną. A tam gdzie jest najdrożej, jest największe zainteresowanie to tak nie będzie raczej.
@kurdefix: gardzę, janusz bo ktoś uczciwie płaci podatki i wynajmuje mieszkania, idź się leczyć.
@czlapka: a co ma wspólnego to, ze drożeje życie do cen mieszkań? One rosły o 20-30% rocznie a nie o wysokość inflacji więc ich cena jest
@czlapka: Warszawa:
2019 – 1 790 658[13]
2020 - 1 794 166[14]
wzrost populacji o 0.1%, niecałe 4k mieszkańców a teraz zestaw to z liczbą oddanych mieszkań - 15 tysięcy (z czego każde mieszkanie to średnio 2 osoby) i kolejne dziesiątki tysięcy w
@MehowM: ciekawe kiedy poziom życia w 100 tys. mieście będzie wyższy niż w stolicy dla zwykłego etatowca xD porównaj sobie średnie zarobki w obu miastach i tak duże miasta wypadną lepiej.
@mickpl: Co chcesz przekazać?