Aktywne Wpisy
Lazurka +599
Czy widzieliście kiedyś, jak wasi rodzice się całują? Albo dają sobie pocałunki na przywitanie/pożegnanie? Jak to wyglądało u Was w domach? Ja przez 25 lat, nigdy nie widziałam nawet jednego pocałunku u moich rodziców. Nie mówiąc już o przytulaniu czy prostym "kocham cię". Nawet spali oddzielnie xD. Za to kłótnie były na porządku dziennym. Stąd może dlatego jestem tak wycofana :/
Jak ja kiedyś byłam w szoku jak zobaczyłam kiedyś u koleżanki
Jak ja kiedyś byłam w szoku jak zobaczyłam kiedyś u koleżanki
Spawixon +503
To musi być niezdrowe i szkodliwe, nawet jeśli teraz nie ma 100% dowodów, ale kiedyś to udowodnią.
Nigdy nie zamierzam kupić tego ustrojstwa. Pamiętam jak kiedyś za dzieciaka ojciec ładował telefon przy jabłkach, to go pogoniłem z tym telefonem do pokoju by nienapromieniowywał jedzenia telefonem, a co dopiero podgrzewać jedzenie falami radiowymi jeszcze.
#kuchnia #gotowanie #ciekawostki #zdrowie #nauka #agd #mieszkanie #dom #swiat #technologia
@nowyjesttu: powiedz, że trollujesz :D Kuchenek mikrofalowych używa się od prawie 70 lat! Jakoś nie słyszałem o zgonach spowodowanych jedzeniem podgrzewanym w mikrofalówce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nowyjesttu: najgorzej, zwłaszcza jak wcześniej pieczołowicie strukturyzowałeś tę wodę strukturyzatorem do wody. Wszystko na nic.
@nowyjesttu: xD
wysoce nienaturalny sposób
ale ty wiesz że mikrofale występują w naturze?
Nienaturalne to jest mielenie mięsa drobiowego, żeby uformować z nich skrzydełka kurczaków (tzw. nugetsy)
Czaisz że ludzie śpią w domach bez odłączania prądu na noc? I cały czas te 50 Hz im bombie w ścianach i promieniuje a oni tam leżą jak na solarium!
fale radiowe powodują drgania cząsteczek -> drgające cząsteczki naruszają strukturę którą budują -> struktura się rozpada -> fale radiowe powodują rozpadanie sie ludzi i świata.
¯\_(ツ)_/¯
@nowyjesttu: a czarownice latają nad Łysicą , nawet jeśli teraz nie ma 100% dowodów, to kiedyś to udowodnią.
PS wiem to dobrze - mieszkam w pobliżu Ciekot i co rusz , po nocy , nad moją wioską przelatują ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@jakis_login: Jak ktoś umrze przez jedzenie z mikrofali to Ci o tym nie powie, bo niby jak
@nowyjesttu: Jak się nie umie korzystać z mikrofali i odgrzewa wszystko na 1000W to tak jest xD
Wszystko występuje w naturze. Mieszkanie pod wodą też jest nienaturalne, chociaż sama woda jest naturalna. Słońce jest naturalne, ale używanie go do opalania w bardzo dużym stopniu, przez białego