Aktywne Wpisy

PakaBaka +21
K0biety bronią samotne matki mówiąc, że często człowiek nie wie jak osoba, z którą jest w związku, zmieni się w 5-10 lat. I mają rację.
Tylko dziwnym trafem WIĘKSZOŚĆ samotnych matek jest samotna już w ciąży albo gdy dziecko ma mniej niż 3 latka…
Tego, że ktoś się zmieni w kilka lat nie da się przewidzieć, ale skąd one mogą to wiedzieć, skoro rzadko kiedy są w związku więcej niż rok –
Tylko dziwnym trafem WIĘKSZOŚĆ samotnych matek jest samotna już w ciąży albo gdy dziecko ma mniej niż 3 latka…
Tego, że ktoś się zmieni w kilka lat nie da się przewidzieć, ale skąd one mogą to wiedzieć, skoro rzadko kiedy są w związku więcej niż rok –

kamsher +5

Jak ja kiedyś byłam w szoku jak zobaczyłam kiedyś u koleżanki w domu jak jej ojciec daje buziaka żonie, a ta mu go odwzajemnia. Nie było żadnej reakcji u koleżanki, w końcu widziała to codziennie. U mnie wypaliło styki w mózgu, że rodzice mogą się tak po prostu kochać.
U was też był taki brak miłości w domu? Może jest to całkiem normalne?
#pytanie #zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #milosc
Może nasi rodzice mają to po swoich rodzicach. Tamto pokolenie było takie skryte, a do tego jeszcze czasem się zdarzały aranżowane małżeństwa (z moimi dziadkami ze strony ojca tak było) gdzie nie było żadnych uczuć
@Lazurka: Normalnie.
Najgorzej, że do mnie rodzice mają pretensje, co ja taka wycofana jestem, kiedy partner, etc. A sami nigdy mi nie pokazali, jak wygląda miłość.
A dodam, że moja mama jest po pedagogice, zdanej z wyróżnieniem xD
@pesymistyk: Nie wszyscy byli skryci, zamknięci w sobie. Większy wpływ miała religijność i narzucone normy.
p.s. m.in. dlatego studia są mało warte, skoro wiedząc jakie to jest ważne dla psychiki dzieciaka, nie ma przełożenia jak brak takich gestów wpływa na niego ;)
one widza sporo przytulania, widza calowanie
wiedza ze duzo chodzimy na randki
ale i tak dla nich to ze sie calujemy jest nadal obrzydliwe:)