Wpis z mikrobloga

To samo z emisjami, można stworzyć znaczącą zachęta żeby firmy nieco ulepszyły swoją produkcję, żeby ograniczyć emisję

@Girl_Debord: póki ludzie są jacy są to nie ma opcji na sensowne regulacje tego typu, będzie to samo co jest z samochodami, pseudo ekologia która tak naprawdę służy temu żeby producent zarobił.
  • Odpowiedz
@Girl_Debord: Tak to działa, a jak już będą chcieli go wprowadzić to będą grube miliardy płacić żeby mogli go omijać ¯\_(ツ)_/¯ I jestem praktycznie pewien że wynegocjują coś żeby jak zwykle biedni dostali po dupie
  • Odpowiedz
@hors: Oczywiście po części będą próbowali przenieść koszty na konsumenta, jednak będzie istniała zachęta do zmiany/ulepszenia procesów produkcji. Firmy które mają wysokoemisyjną produkcję, będą mogły tę emisję ograniczyć, przez co będą mogły konkurować z firmami które mają wysoką emisję. Stąd w wielu przypadkach pierwszym działaniem jest właśnie zmiana procesów produkcyjnych, a dopiero potem przerzucanie kosztów na kupującego. Ale właśnie to często zwiększa samą efektywność spółek, co ma długoterminowo dobry skutek,
  • Odpowiedz
@Girl_Debord z tym głosowaniem na lewicowych kandydatow6to odpłynęłaś ostro, na tak zorganizowaną lewicę nie zagłosuje nigdy, to co się dzieje wewnątrz ich partii przeczy ich własnym ideom, a z tych metod bezpośrednich to robię to od lat i będę robił, ale to nic nie daje. Za takie grosze jakie wynosi produkcja wyzyskująca ludzi to im się zawsze będzie opłacać. Póki im nikt nie zabroni, ale wiadomo do czego to doprowadzi.
  • Odpowiedz
Centrysta w czasach 2 WŚ: "ja nie chcę brać udziału w przepychankach politycznych, czy te obozy są złe, czy też nie". Centryzm to jak jesteś zadowolony ze stanu obecnego, albo uważasz że niewiele poprawy ten stan wymaga.

centryzm =!= symetryzm
  • Odpowiedz