Wpis z mikrobloga

po co rozmawiać o polityce czy gospodarce bez wojenki

@gefallenerubermensch: Co robi np. Lewica, za co libki ją szkalują, bo logika PO to "cokolwiek robi PiS my będziemy przeciw." Już bardziej nietrafionego argumentu nie mogłeś chyba podać. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Ku&#a, no nie xD że niby wolnorynkowość ma być ekskluzywnie prawicowa? Świat tak nie działa,

@gefallenerubermensch: no działa xD wolny rynek to hierarchiczność, a socjalizm to egalitaryzm, dwa przeciwieństwa i zarazem główne cechy rozróżniające prawicowość i lewicowość
  • Odpowiedz
@Phyrexia PiS to osobny przypadek, bo to nacjonaliści, a skrajności powinno się zwalczać zawsze, po pierwsze. Po drugie, to głosowałem na lewicę w ostatnich wyborach i jest mi z tego powodu równie wstyd, jak z tego, że kiedyś głosowałem na Korwina.
  • Odpowiedz
@DywanTv: to już drugi post typu "symterysci" sa gorsi od nazistow i pisowcow razem wzietych. Ot, dziel i rzadz w nowym wykonaniu bo teraz mamy trzeciego wroga, tych najgorszych odpowiedzialnych za wszystko po srodku centrystow.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
@Girl_Debord: tak, a o co chodzi? Centryzm filtruje p------e pomysły postępowców, za razem przyjmując te nie p------e. Bo postęp jest potrzebny, jednak postęp lewicowy to w 90% urojenia i choroby psychiczne, potrzebna jest siła balansująca.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@DywanTv: dywan ale mi zaimponowałes teraz, jest dokładnie jak mówisz(i jak napisałem wyżej). Jest potrzebna siła postepowa i siła balansująca ten postęp.
  • Odpowiedz
@gefallenerubermensch: Przed chwilą pisałeś o tym, że nie powinno być wojenek, po czym zrobiłeś fikołek 180 stopni i niejako atakujesz Lewicę za brak inicjatywy czy bezwzględności w zwalczania PiSu. Przy takim zaprzeczaniu sobie i irracjonalności w Twoich argumentach nie dziwię się na Twoje oświadczenie iż kiedyś głosowałeś na Korwina, potem na Lewicę, a teraz na Libków. Nie zdziwiłabym się gdybyś do kompletu zagłosował kiedyś na PiS. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Phyrexia 1. Lewicę krytykuję głównie za to, że skrzydło Biedroń i SLD to tylko ideowa lewica bez głębi, bez koncepcji na politykę gospodarczą, natomiast pomysły Razemkowe to dla mnie trochę przesada, w ogóle tego nie kupuję. Poza tym nie powinni się ugadywać z siłą, która j---e praworządność i demokrację, czyli rzeczy podstawowe, które sprawiają, że w ogóle możliwe jest prowadzenie polityki opartej na dialogu, kompromisie, niezależnym sądownictwie.

2. Skąd założenie, że
  • Odpowiedz
centryzm to promowanie status quo

@Girl_Debord: Promowanie "status quo" to jest konserwatyzm, a nie centryzm. A może ty po prostu tak bardzo rozciągnęłaś spektrum swoimi skrajnościami, że teraz ci się centrum przesuwa? Bo brzmisz jak Korwin i wszystko co nie jest Korwinem, to lewactwo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MikiGRU: Centrysta w czasach 2 WŚ: "ja nie chcę brać udziału w przepychankach politycznych, czy te obozy są złe, czy też nie". Centryzm to jak jesteś zadowolony ze stanu obecnego, albo uważasz że niewiele poprawy ten stan wymaga. Z tego powodu nie ma nikogo bardziej obrzydliwego i konformistycznego od libka. Osoby której na przykład nie przeszkadza praca dzieci w afrykańskich kopalniach, bo on się nie będzie mieszał, będzie stał obok.
  • Odpowiedz