Wpis z mikrobloga

@KsiazePodziemi: Jeżeli jesteś przeciwko wyzyskowi biednym, to popierasz pewnie socjalizm, a więc żadnym liberałem nie jesteś. Ale coś mi się wydaje że to takie dobre serduszko na pokaz, bo w rzeczywistości masz to w dupie, i nic przeciwko standardom szlaków handlowych nie zamierzasz robić.
  • Odpowiedz
Lewicę za brak inicjatywy czy bezwzględności w zwalczania PiSu. Przy takim zaprzeczaniu sobie i irracjonalności w Twoich argumentach nie dziwię się na Twoje oświadczenie iż kiedyś głosowałeś na Korwina, potem na Lewicę, a teraz na Libków. Nie zdziwiłabym się gdybyś do kompletu zagłosował kiedyś na PiS. ¯_(ツ)_/¯

@Phyrexia: Brzmisz jak lewica. Takie skakanie może mieć pewne uzasadnienie - np. jeśli ktoś z biegiem lat do katalogu ważnych wolności dodał prawa
  • Odpowiedz
@Girl_Debord no na pokaz bo co mam zrobić żeby pomóc dzieciom w Afryce? Nie jestem socjalistą, jestem za pomocą dla niepełnosprawnych, najbiedniejszych, ale uważam, że nie powinno się opodatkowywać 80%podatkiem np. Roberta Lewandowskiego. Zresztą wysokie podatki niczego nie zmienia póki u władzy będą ludzie co dają pieniądze na Rydzyka, na kosciol na telewizję, i na kary do UE.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Girl_Debord: socjalizm to prawicowa ideologia, bo lewica w swoim założeniu jest inwidualistyczna, a prawica kolektywistyczna.

@Wedam: chyba nie słyszałeś o marksizmie ani czymś bardziej na czasie czyli ideologii "woke"
  • Odpowiedz
@KsiazePodziemi: Teraz to walczysz z dysonansem. Nie jesteś przeciw, jeżeli nie zamierzasz nic robić, a tym bardziej jeżeli nawet idea cię odrzuca. Ale co możesz zrobić, poza oczywiście głosowaniem na lewicowych kandydatów którzy promują etyczny handel, opodatkowanie korporacji, szczególnie na poziomie europejskim(coś co może przynieść wymierny skutek) i takie wartości jak spółdzielczość, nawet takie rzeczy jak podatek węglowy. A z działań bezpośrednich to możesz ograniczyć możliwie zakupy w firmach które
  • Odpowiedz
@Girl_Debord: Powiedz mi kto normalny by chciał głosować na ludzi którzy mu utrudnią życie? Po co mi etyczny handel, po co miałbym sobie podwyższać rachunki za prąd i benzyne podatkiem węglowym. Dla ciebie prawicowiec to po prostu każdy człowiek który chce normalnie żyć bez wymyślania durnych problemów.
  • Odpowiedz
@hors: Etyczny handel czyli np. nie zatrudnianie dzieci w kopalniach, albo fabrykach, takie minimum którego zara, gap, h&m ani większość podobnych firm nie przestrzega. Stoimy w podobnym miejscu co z niewolnictwem 200 lat temu, no i po co było znosić, skoro niektórym się po tym będzie ciężej żyło? ( ͡° ͜ʖ ͡°) no nie wiem, mi się nie podoba to jednak
  • Odpowiedz
Etyczny handel czyli np. nie zatrudnianie dzieci w kopalniach, albo fabrykach, takie minimum którego zara, gap, h&m ani większość podobnych firm nie przestrzega.

@Girl_Debord: Wiem co to etyczny handel. Jeśli nie robią tego w polsce to co mnie to obchodzi? Ja wolę zapłacić mniej.
  • Odpowiedz
@hors: To samo z emisjami, można stworzyć znaczącą zachęta żeby firmy nieco ulepszyły swoją produkcję, żeby ograniczyć emisję. Ale nie warto patrzeć długoterminowo, skoro to oznacza niewielki wzrost kosztów dziś, mimo że zmiany klimatyczne wiadomo co przyniosą globalnie za 20-30 lat.

Ja wolę zapłacić mniej.

Jeżeli nie poprawimy standardów życia globalnie to dojdzie do rewolucji, tak jak tow. Marks twierdził ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡
  • Odpowiedz