Aktywne Wpisy
Gnieciak +196
Mam 27 lat, pod koniec 2024 pochowałem matulę, teraz ojciec toczy ciężką walkę z rakiem, jeszcze grypa go dojeżdża. Dajcie słowa otuchy. #zalesie
GreeenOne +80
Jeśli myślisz, że marnujesz kasę na głupoty to pomyśl o tym gościu który spuścił w kiblu 50 tysięcy
#devops #programista #hosting #chmura #ovh #aws #kasa #pieniadze #programista15k #programowanie #backend #frontend #technologia #serwer #pracait #korposwiat #naukaprogramowania #it
#devops #programista #hosting #chmura #ovh #aws #kasa #pieniadze #programista15k #programowanie #backend #frontend #technologia #serwer #pracait #korposwiat #naukaprogramowania #it
źródło: Screenshot 2026-02-04 at 21.10.58
Pobierz

iwermektyna skuteczna w prewencji i leczeniu infekcji covid19.
#koronawirus #covid19 #nauka #medycyna #szczepienia
źródło: comment_1624276446RPtVlpSel9QBxMxP22L6Nq.jpg
PobierzJeżeli masz wątpliwości to uświadom sobie skoro sam porównujesz lek ze szczepieniem że zdaje się że w badaniu inwermektyna, o ile wcześnie podana redukuje ryzyko zgonu o połowę, a szczepionka (niemal) do zera.
@fukinloner: Nie za bardzo chyba ogarniasz co i jak. Jeśli spadek ryzyka o połowę jest zaniedbywalny to i samo ryzyko jest zaniedbywalne. W obu przypadkach będzie właściwie tyle samo miejsc po przecinku. W przypadku osoby narażonej masz dużo wyższy ryzyko, które albo zredukujesz o połowę,
https://www.medonet.pl/koronawirus/to-musisz-wiedziec,paszport-covidowy--od-kiedy-i-w-ktorych-krajach--jak-w-praktyce-dziala-ten-dokument-,artykul,14157146.html
Szybko przeszedłeś od braku przymusu, do nazywania ludzi zagrożeniem, na które trzeba reagować - to mentalność o której pisałem.
Jakoś to się nie klei z twoim poprzednim postem, w/g którego nie stwarzam zagrożenia dla osoby zaszczepionej.
@fukinloner: Nie przymusza. Nikt Ci nic nie każe.
Nie wszyscy mogą się szczepić. Do tego zaszczepiona osoba także choruje, a Covid przenosi się bardziej niż grypka, więc niepotrzebnie będziesz zarażał innych.
widzę, że nie rozumiesz:
nikt ci nie zabrania rozjeżdźać ludzi na czerwonym świetle, ale jak to zrobisz, to na jakiś czas wolność twojego przemieszania zostanie ograniczona, ergo podążając za twoim dwójmyśleniem - nikt nie zabrania zabijać ludzi na pasach.
Swoją drogą to niesamowite, to o czym pisał Orwell kilkadziesiąt lat temu, można sobie normalne w dyskusji zaobserwować u jakiegoś przeciętnego randoma. Uznawanie dwóch sprzeczności za niewykluczające się jednocześnie i
źródło: comment_1624279587B6LJwA1cgUqFFvLzVrspR6.jpg
Pobierz@fukinloner: Trochę za daleko posunąłeś analogię. Poruszając się samochodem musisz się stosować do przepisów. Nie ma "jeżdżę szybko, ale bezpiecznie" nawet jak masz licencję rajdową i nie miałeś żadnego wypadku. Jeśli to uznajesz za "przymus"
@fukinloner: Nie ma takiego zapisu w prawie. Nie wiem skąd to wytrzasnąłeś. Możesz się sądzić najwyżej z producentem jeśli nie ostrzegł Cię przed jakimś skutkiem. No i NOP to zwykle gorączka i ból mięśni, więc nie
grochem w ścianę.