Aktywne Wpisy
BezDobry +46
Rząd PiSowski na służbę zdrowia przeznaczyl z budżetu w 2021r kwotę 172 900 000 000 PLN
Podczas finału WOŚP w 2021zebrano kwotę 210 813 830,10 PLN - co stanowi 0,122% państwowych wydatków na zdrowie.
Bez zbiórek Owsiaka sużba zdrowia padnie?
Polecam pkt 11 i 12. WSTĘPNE ROZLICZENIE 29. FINAŁU WOŚP
i fun fakt: te usługi obce, zadania zlecone itd ogarniają spółki założone na córkę, zięcia i żonę Juraska (⌐ ͡■
Podczas finału WOŚP w 2021zebrano kwotę 210 813 830,10 PLN - co stanowi 0,122% państwowych wydatków na zdrowie.
Bez zbiórek Owsiaka sużba zdrowia padnie?
Polecam pkt 11 i 12. WSTĘPNE ROZLICZENIE 29. FINAŁU WOŚP
i fun fakt: te usługi obce, zadania zlecone itd ogarniają spółki założone na córkę, zięcia i żonę Juraska (⌐ ͡■
Shatter +577
Wysoka inflacja, niskie zarobki, upośledzona opieka zdrowotna, brak transportu zbiorowego ze wsi do miast, milion innych problemów
PiS bohatersko daje wszystkim madkom czwartoklasistów po laptoku, za co zapłacimy łącznie 760 milionów złotych
XD
A 500+ to nie miały być dodatkowe pieniądze na dzieci? Przez 10 lat nie dało się odkładać na tego laptopa po 20 zł miesięcznie?
#bekazpisu #patologiazewsi #pis #gorzkiezale #zalesie
PiS bohatersko daje wszystkim madkom czwartoklasistów po laptoku, za co zapłacimy łącznie 760 milionów złotych
XD
A 500+ to nie miały być dodatkowe pieniądze na dzieci? Przez 10 lat nie dało się odkładać na tego laptopa po 20 zł miesięcznie?
#bekazpisu #patologiazewsi #pis #gorzkiezale #zalesie
#bekazpodludzi
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@Jason_Stafford: nie jest. Chyba że sezonowana wołowina na steki - wtedy płaci się pow. 200 zł/kg
Komentarz usunięty przez moderatora
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Właśnie kończe taki miesiąc za 100zł. Musze powiedzieć, że ani razu nie byłem głodny-ba!-momentami byłem nawet przejedzeony, zapchany.
Nie zaliczam do jedzenia pica, co chyba oczywiste, bo jedzenie to jedzenia a picie to picie i na samą Cole wydałem koło 200zł(2 litry dziennie, czsami jescze wieczorem dokupowałem litrowa Colę).
A więc przechodząc do jadłospisu za
@thomekh: człowieku - podałeś ceny. Kilogram basmati kosztuje dychę, więc wychodzi 300 gramów.
Nie wiem kto jest w stanie #!$%@?ć 300 gramów suchego ryżu i pół kilo mięsa dziennie - chyba rzeczywiście, ktoś intensywnie trenujący - dla normalnego człowieka to jest 2x ponad normę. Sam ryż to ponad 1000 kcal.
Jak kupuje mięso, np.: pierś z kurczaka to nie kupię 200g tylko od razu 2 piersi w paczce ok 500g. To czy jestem sam czy z nią nie zmienia faktu, że kupuje paczkę. Tak samo ryż, makaron. Chleb też kupuje jeden mały czy jest czy jej nie ma.
@pokpok: ryż z dodatkami, garść orzeszków (nerkowce, pistacje) + rodzynki = 3 zł
Na picrel widzisz tę straszną dzisiejszą porcję mięsa, której nie przejesz i trzeba być mutantem aby tyle zjeść. Nie kompromituj się już 40 kilogramowcu.
Poza tym jak nie mówię, że nie da się jeść poniżej 1000 zł. Da się ale to będzie już dla mnie kosztem
@thomekh: o chui... będziesz się teraz onanizował podziwiając swoje gabaryty?
Chłopie.... normalni ludzie nie robią zdjęć tego co ugotowali i nie wrzucają na wykop - chyba, że mają jakieś kompleksy do zaleczenia.
Normalni ludzie nie ekscytują się swoim wzrostem - chyba, że mają 178 i za dużo siedzieli na wykopie.
@pokpok:
jedzenie na wykopie - nienormalność
jedzenie na insta - normalność
@Jason_Stafford: mięso 90zł/kg nie jest drogie wcale jak mama gotuje
Ale jak jakiś onan pisze, ze nie potrafi zejść poniżej 1000 miesięcznie to znaczy, że jest pozerem i fajansiarzem.
Proszę rozpisać menu na cały tydzień. Tak by zmieścić sie w 10 ziko dziennie.
Bonus: Guinness 0,5l na dobry sen codziennie
Standardowe zakupy to 200zl co tydzień wliczając chemię. 2-3 razy w miesiącu zamawiamy jakieś żarcie. Dla porównania bardzo podobne zakupy i styl zywieniat kosztował mnie w 2019r. 800-900 miesięcznie. Żywność poszła bardzo w górę
Niema się nad czym rozpisywać.
Lubię piec - dla mnie upieczenie 8 bułeczek na słodko na kolację, to jest koszt ok. 3 zł - z czego najdroższe jest chyba masło.
Produkty wysokiej jakości, które zapewnią ci smaczny obiad to jest w skrajnych przypadkach w okolicach 1 zł na łebka - przykład: Spaghetti aglio e olio.
Porcja
Ja bym się chciał kiedyś zmieścić w 20€ dziennie xD
@Marjano: a ludziom się udaje... cud.
Wczorajszy obiad: polędwica wieprzowa sous-vide chyba ok. 12 zł + gnocchi z biedry (chyba ze 4 zł) + sos z pieczarek (w sumie ze 4 zł). Za dwie dychy najedzone 4 osoby - z czego dwoje dzieci.
sphagetti al olio xD #!$%@? makaron z tluszczem i żryj Polaku, żryj.
gdzie warzywa? mięso? białko? witaminy?
chyba że ważysz 30 kg