Wpis z mikrobloga

Kraków zasponsorował uczennicom podpaski i tampony, w radzie gdyby miały problem z dostępem z różnych powodów.
Część polskich mężczyzn potężnie się zesrała.
Zatem ogłaszam najnowszy pomysł który wyrówna tę dyskryminację - darmowe pieluchy dla dorosłych i dojrzewających mężczyzn. Żeby się nie obsrać.
Nie ma za co ʕʔ
https://aszdziennik.pl/132611,krakow-zapewni-dziewczynkom-darmowe-podpaski-a-oto-7-meskich-reakcji?fbclid=IwAR0UNRvHzoe2n63egQ1oMRMgw_JoJ8Cox4FdRnGBl1DEma3PWztUyc5y0X0
#neuropa #dyskryminacjamezczyzn #feminizm #rozowepaski #krakow
  • 232
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@johny-kalesonny: @dioxyna: każdy rozumny wie, że takie akcje nie mają nic wspólnego z biedą, niedostępnością do środków higieny ani "równością" (jak już to dobry, kolejny zresztą, przykład dyskryminacji mężczyzn). Są wynikiem trwającej propagandy i koniunktury polityczno-społecznej. Jak każda propaganda, stosuje też parszywe i nikczemne metody ośmieszenia "drugiej strony", co takie pożyteczne idiotki, jak OP, uskuteczniła w pierwszym wpisie.

Reasumując: pomysł absurdalny, obrona (przez atak, a jakże) równie absurdalna.
  • Odpowiedz
@dioxyna: ogólnie popieram te akcje ze środkami higieny dla kobiet i jestem jak najbardziej za, ale nie zgadzam się w żadnym stopniu z twoją argumentacją. Masz jakiś toksyczny punkt widzenia i zapominasz, że każda złotówka która znalazła się w budżecie pochodzi z czyjejś wypłaty. Nie tylko twojej (jeżeli w ogóle pracujesz), ale milionów innych Polaków. I każdy z tych Polaków, ma prawo wypowiadać się na temat tego czy te pieniądze
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@dobrzecisiewydaje:

Dlaczego miałyby być godziny psychologiczne z pierwszeństwem dla mężczyzn, jeśli z psychologa korzystają obie płcie.

Bo statystyki pokazują że jedna z płci potrzebuje bardziej więc tzw. dyskryminacja pozytywna jest w tym przypadku uzasadniona.
  • Odpowiedz
Pokazał to ostatni Strajk Kobiet, gdzie dla kobiet sprawa dotyka ich osobiście, a dla mężczyzn to nie jest tragedia.

@johny-kalesonny: Dobrze, że ten post jest mało widoczny, bo by Ci sporo facetów pewnie przypomniało swoje wpisy. Ja np. od początku byłem za aborcją, ale przeciwko strajkowi kobiet - natomiast byłem w mniejszości. Mnóstwo facetów, naprawdę mnóstwo poparło ten strajk. Mnóstwo chodziło wraz z kobietami czy bronić kobiet. Całe rzesze dorzucały hajsy
  • Odpowiedz
@CyfrowyD: Branie udziału w strajku kobiet != postrzeganie zakazu aborcji jako osobistego ataku. My tam sobie łazimy jako supporterzy, ale tak naprawdę większość facetów nie rozumie, że dla tych kobiet jest to coś bardzo osobistego. Wynika to z tej bariery empatii
  • Odpowiedz
@dioxyna: Doskonała okazja żeby prawacy uświadomili sobie, dlaczego argument "przecież gej tez może poślubić kobietę" jest inwalidą - przecież chłopiec też może sobie wziąć podpaskę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A co do samego pomysłu, o ile jestem dość sceptycznie nastawiony do rozdawania za darmo środków do higieny intymnej (hej, przecież nikt nie rozdaje na przykład pasty do zębów), o tyle jestem jak najbardziej za darmowymi podpaskami/tamponami
  • Odpowiedz
  • 0
Identyfikuje się jako uczennica, za darmo to uczciwa cena, biorę po 2 tiry każdej rzeczy i słucham państwa: lepiej wystawiać na olx czy na allegro?
  • Odpowiedz
dyskryminaja mężczyzn zawsze was śmieszy, to nic nowego :)

@sildenafil: najbardziej to śmieszą życiowi incele, dla których to jest coś niezrozumiałego, że można być skrzywdzonym przez kobietę, a jednocześnie nie uważać ich za źródło całego zła na świecie xD
z takich jak ty można, a wręcz trzeba się śmiać, bo ośmieszasz walkę o prawa mężczyzn swoimi s-----------i wysrywami
Z.....s - > dyskryminaja mężczyzn zawsze was śmieszy, to nic nowego :)

@sildenafil...

źródło: comment_16170329666Q2qiX8DDNzCmWg3kfvFHW.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@rzwirq2032: oczywiście że nie zbankrutuje, ale rozdawnictwo socjalne prowadzi do braków w budżecie, mniejszych pieniędzy na wojsko, inwestycje, naukę itd. Jestem też przeciwko 13, 14 emeryturze, lokalom socjalnym itd.
  • Odpowiedz