Wpis z mikrobloga

Kraków zasponsorował uczennicom podpaski i tampony, w radzie gdyby miały problem z dostępem z różnych powodów.
Część polskich mężczyzn potężnie się zesrała.
Zatem ogłaszam najnowszy pomysł który wyrówna tę dyskryminację - darmowe pieluchy dla dorosłych i dojrzewających mężczyzn. Żeby się nie obsrać.
Nie ma za co ʕʔ
https://aszdziennik.pl/132611,krakow-zapewni-dziewczynkom-darmowe-podpaski-a-oto-7-meskich-reakcji?fbclid=IwAR0UNRvHzoe2n63egQ1oMRMgw_JoJ8Cox4FdRnGBl1DEma3PWztUyc5y0X0
#neuropa #dyskryminacjamezczyzn #feminizm #rozowepaski #krakow
  • 232
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chalka_56: ja też nie znam i wiem ile razy sama dawałam swoje zapasówki bo kumpele zaskoczyło, ale jak pisałam, nie wymagam znajomości tematu od osób których to w ogóle nie dotyczy, wystarczy, że zamkną doopska
  • Odpowiedz
@CyfrowyD: przepraszam, gdzie ja powiedziałam, ze jest spoko dyskryminowanie mężczyzn? Mnie osobiście spotkała dyskryminacja płacowa, kolega z działu, który nic nie umiał i zatrudniony był na takim samym stanowisku dostawał 500 zł więcej. Po miesiącu się zwolnił, sama robiłam robotę za dwóch i nadal dostawałam tyle ile na początku. No nie wiem czemu nie dokonałam innego wyboru. Nie dowiedziałam się dalej ile razy korzystałeś z darmowych badań profilaktycznych.
  • Odpowiedz
Nie widzę problemu w tym, żeby w szkołach u higienistek były tampony, podpaski czy inne środki higieny(nie tylko dla kobiet). Tak samo jak uważam, że jesteśmy w stanie zapewnić świeże owoce/warzywa dla naszych dzieci, tak samo jak dostęp do filtrowanej wody. Wystarczy zwolnić parę księży, jeżeli nie ma na to środków ;d
  • Odpowiedz
Nie odpowiadam za to czego nie widzisz lub nie chcesz

@sildenafil: A co, robiłeś chociaż połowę tego, co ona? Pochwal się.

To jest bardzo ważne aby identyfikować środowiska które działają na niekorzyść praw mężczyzn lub utrudniają walkę o te prawa.

To Twoje urojenia, które nabyłeś tkwiąc w informacyjnej bańce, czy sugerując się akcjami feministycznych potworków typu Staśko.
  • Odpowiedz
Zostawiam garstkę statystyk, bo czytam, że akcja w Polsce nie potrzebna, gdybyście choć się wysiłki i przeczytali kilka pierwszych akapitów z linku który wrzuciłam

ponad 20% dziewczynek w Polsce przez brak środków higieny intymnej podczas miesiączki opuszcza szkolne zajęcia, a 10% w ogóle nie wychodzi wtedy z domu.
  • Odpowiedz
W dyskryminacji mężczyzn o której tu dzisiaj piszemy. Nie ma prawie żadnych programów skierowanych do mężczyzn, bo są dyskryminowani na rzecz kobiet które dostają więcej pomocy niż są w stanie przyjąć.

@CyfrowyD: A jakie programy tutaj widzisz, które by się przydały mężczyznom, a są dostępne tylko dla kobiet?
  • Odpowiedz
@CyfrowyD: no ale, w takim razie to byłaby realna dyskryminacja, bo wciąż nie dałeś danych o skali potrzeb chłopców i mężczyzn. To nie sprawa która dotyczy tylko ich, a w bardziej samodestrukcyjny sposób reagują, bo tylko tak potrafią, emocje przerabiając na agresję. I tak to jest realny problem i wymaga pracy i zmian w podejściu już w procesie wychowywania chłopców, mam nadzieję, że powoli zaczniemy to zmieniać i chłopcy bedaysami
  • Odpowiedz
Jeżeli problem jest na tyle poważny, że prowadzi do utraty życia to tą grupą powinniśmy się zająć w pierwszej kolejności.

@CyfrowyD: I jak chcesz to zrobić, skoro mimo wszystko i tak mało z tego psychologa skorzysta, bo problemem jest to, że w Polsce mężczyzni okazujący słabość, czy wyróżniajacy się na tle reszty będzie nazywany "p**dą"?

Nie ma prawie żadnych programów skierowanych do mężczyzn, bo są dyskryminowani na rzecz kobiet które dostają więcej
  • Odpowiedz
nagłośniłem sprawę strefy wolnej od mężczyzn na publicznym aquaparku przez co sprawą zajęła się telewizja TVN a także RPO i UOKiK

@sildenafil: Bardzo fajnie, ale miałem na myśli jakiś stały aktywizm.
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: Start w IT dla kobiet z którego mogliby skorzystać także mężczyźni. Darmowe czwartki na basenach/saunach/itd. dla kobiet. Z państwowych: wcześniejsza emerytura dla kobiet, mniejsze normy obciążenia dla kobiet (które nie biorą pod uwagę, że mężczyźni też mogą być różnie zbudowani), dodatkowe punkty na uczelniach za bycie kobietą.

@dioxyna: Rozumiesz, że mój problem polega na tym, że już dostałaś ciastko, a chcesz jeszcze zjeść ciastko chłopców? Niezależnie od
  • Odpowiedz
Start w IT dla kobiet z którego mogliby skorzystać także mężczyźni.

@CyfrowyD: Ale my nie chcemy, by z tego korzystali mężczyźni. IT jest zdominowane przez mężczyzn, stąd programy ułatwiające start kobietom. W interesie całego biznesu jest by był zróżnicowany

Darmowe czwartki na basenach/saunach/itd. dla
  • Odpowiedz
Ale my nie chcemy, by z tego korzystali mężczyźni. IT jest zdominowane dla mężczyzn,

@johny-kalesonny: Jest zdominowane przez mężczyzn ze względu na życiowe wybory. Nie ma prawa zakazującego kobietom pójścia na uczelnie techniczną. Więc dlaczego mają dostawać więcej punktów przy składaniu papierów na politechnikę? Bo są głupsze lub upośledzone? Ja tak nie uważam. Według mnie każdy powinien mieć równe szanse niezależnie od płci i taka polityka uczelni to jawna dyskryminacja
  • Odpowiedz
@CyfrowyD: nie, bo to różne problemy i problem podpasek w ogóle nie dotyczy chłopców, ale już pomoc psychiczna jest ważna dla obu płci.
Jak pisałam widzę problem, z tym, że mężczyźni, chłopcy boją się pytać, prosić o pomoc i z niej korzystać, więc cokolwiek temu pomoże jest dobre, jednak dostęp do pomocy powinien być równy. Nie widzę sensu , dawać pierwszą kolejność chłopcom, skoro i tak nie będą z tego
  • Odpowiedz
dodatkowe punkty na uczelniach za bycie kobietą.

@CyfrowyD: a gdzie to tak było (oprócz jednej uczelni bodaj z Białego, która się prędko z tego wycofała)? Bo jakoś żadnych punktów za płeć nie miałam na polibudzie.
  • Odpowiedz