Wpis z mikrobloga

Kraków zasponsorował uczennicom podpaski i tampony, w radzie gdyby miały problem z dostępem z różnych powodów.
Część polskich mężczyzn potężnie się zesrała.
Zatem ogłaszam najnowszy pomysł który wyrówna tę dyskryminację - darmowe pieluchy dla dorosłych i dojrzewających mężczyzn. Żeby się nie obsrać.
Nie ma za co ʕʔ
https://aszdziennik.pl/132611,krakow-zapewni-dziewczynkom-darmowe-podpaski-a-oto-7-meskich-reakcji?fbclid=IwAR0UNRvHzoe2n63egQ1oMRMgw_JoJ8Cox4FdRnGBl1DEma3PWztUyc5y0X0
#neuropa #dyskryminacjamezczyzn #feminizm #rozowepaski #krakow
  • 232
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dioxyna: tak samo jak agh sponsoruje kobietą dodatkowe szkolenia i kursy tylko dla kobiet. I marnuje pieniądze bo i tak wiekszość z tych kursantek podaje mi potem kawe jako sekretarka
  • Odpowiedz
@KakaowyTaboret Jest różnica między kupowałem jedzenie w szkole, a dofinansowaniem na posiłek. Środki higieniczne przeznaczone są dla tych 20% dziewczynek, które nie mogą chodzić do szkoły podczas menstruacji. Dofinansowanie na posiłek jest dla dzieci z rodzin uboższych. Ja osobiście kupowałam, nie miałam dofinansowania. Co więcej zawsze mówiłam, że poproszę trochę mniej, bo wszystkiego nie zjem, a mimo tego płaciłam tyle samo, więc są dwie strony medalu.
  • Odpowiedz
@KakaowyTaboret Uważam, że nikt nie powinien chodzić głodny. Posiłki z dofinansowania w szkołach powinny być wystarczająco duże, żeby zapewnić zapotrzebowanie każdego. Zauważ, że dziewczynki w wieku 7-10 lat mają większe zapotrzebowanie kaloryczne od chłopców, a później chłopcy, więc najlepiej żeby były wystarczające dla wszystkich, niż to rozdzielać ze względu na płeć. Inna kwestia jedzenia, które można kupić tutaj porcje są zależne od wymysłu prywatnej firmy, a Ty pisałeś, że je kupowałeś.
  • Odpowiedz
Gdy ktoś pisał, że wyciągnięto homoseksualistę z parady równości to mu nie odpisałem, że to cherrypicking bo wyciągnięto jednego z całego tłumu. Jak ja Ci pokazuję problem powodowany przez feministki które są takimi samymi dzbanami jak narodowcy to się zasłaniasz cherrypickingiem.

@CyfrowyD: To Ty wywlekasz pojedynczy incydent, a ja przytaczam coś, co jest stałym elementem Marszow Równości. Jak przychodzą tam za każdym razem kontrmanifestanci i potrzebna jest ochrona policji, to
  • Odpowiedz
@CyfrowyD
Ogólnie zgadzam się, też absolutnie nie miałabym problemu, gdyby z podatków, które płace coś poszło tylko na mężczyzn np. na organizacje działające na rzecz mężczyzn w sądach rodzinnych czy właśnie rozwiązanie różnic wieku emerytalnego. W momencie, gdy je zrównamy przydałby się jakiś fundusz, z którego byłaby większa dopłata za opiekę nad chorym rodzicem czy dziećmi w wieku 1-4 lat. Ciężko jest zrobić coś z czego wszyscy będą zadowoleni.
A wiadomo,
  • Odpowiedz