Wpis z mikrobloga

@RozbrykanyKartofelek: @lucer:

Nie przeszkodziło sądowi uchylić decyzję w sprawie, w której Dyrektor odmówił nadania stopnia awansu zawodowego nauczyciela kontraktowego gościowi, który ma papiery że pracuje, jako nauczyciel akademicki i w zasadzie to powinny wskoczyć jako nauczyciel kontraktowy (mimo braku przygotowania pedagogicznego) - LINK

Obok siebie w Karcie Nauczyciela są
  • Odpowiedz
Szczerze, to zdając sobie sprawę ze świata w jakim żyjemy, to jest mi w ciul przykro, że człowiek będący byle ciulem i mając w dupie wszystko, nie wkładając w życie żadnego wysiłku, ani nie poświęcając mu żadnej myśli ani ambicji zarabia w Lidlu przekładając kartofle więcej, niż nauczyciel. Nauczyciel, który miałby uczyć moje dzieci. Ba, który uczy wszystkich ludzi, którzy mnie otaczają w tym kraju.
  • Odpowiedz
@Gilgamesz69: czy jakis nauczyciel zgodziłby sie pracowac codziennie 8-16?

I czemu wszystkie stawki sa brutto a nauczyciela netto xDD

@maanius666: Ze znanych mi nauczycieli to każdy chciałby pracować w ramach kodeksu pracy, niestety w ich zawodzie jest to nierealne. Nie byłoby wtedy np. wycieczek szkolnych, dodatkowo ciężko by było rok szkolny ogarnąć w momencie jak nauczyciele mieliby normalny urlop.
  • Odpowiedz
@Gilgamesz69: Lekarz stażysta to pracuje może 20h w tygodniu, żadnej odpowiedzialności, żadnych wymagań (w sensie ordynator nie ma oczekiwań że taki stażysta cokolwiek pomoże), to i tak sporo za taką pracę
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@alvaro1989: Oczywiście. Przecież na wykopie to liczy się tylko programistyczno-specjalistyczna rasa panów. Tylko te osoby mają prawo dobrze zarabiać a reszta to najlepiej jakby za miskę ryżu robiła żeby panowie specjaliści mieli wszystko tańsze. Wszystkie zawody są niepotrzebne, "ryneg" wycenił.
  • Odpowiedz
  • 2
A tak przy okazji lekarzy pamiętajcie chodźcie do młodych lekarzy bo młodym się jeszcze chce. Stary powie tak musi być i musisz z tym żyć
  • Odpowiedz
@Gilgamesz69:
Wykopki - POLSKA NIE INWESTUJĘ W NAUKĘ I ROZWÓJ TAK NIE MOŻE BYĆ!
Też wykopki - COOOO NAUCZYCIEL ZARABIA MINIMALNĄ I NARZEKA?! NIERÓB, WAKACJE 3 MIESIĄCE I NIC NIE ROBI, PRZECIEŻ STAWKĘ GODZINOWĄ MA SUPER

( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 7
@cienki137 typowo polskie. Tylko debil idzie na nauczyciela. Tylko debil idzie na pielęgniarkę. Tylko debil idzie na ratownika medycznego. polaki zawsze będą wieszały psy nie na kimś kto problem tworzy tylko kogo problem dotyka. Wszyscy którzy nie są informatykami 15k są debilami. To nic że ludzie mają powołanie i chęć do pewnej pracy, ale wiadomo, debil bo ma powołanie. W tym kraju nigdy nie będzie dobrze bo polak polaka udupi, bo
  • Odpowiedz