Wpis z mikrobloga

gdzie ty wyczytales ze stawka nauczyciela jest netto?

@Voxen: Ok, juz widze co sie stalo. Wykop z jakiegos powodu ucial cytowanie i jedno zdanie wylecialo. To nie ja pisalem, to byl cytat z osoby do ktorej pisalem.
  • Odpowiedz
imo prace nauczyciela w wiekszości da sie łatwiej zautomatyzować niż takiego pracownika lidla który wykłada na półki wiec i pensja powinna być mniejsza.

@wookasz98: xD

Sprawdziany i zadania w formie testów, co by nie trzeba było ręcznie tego sprawdzać.
Lekcja w postaci filmików przygotowanych przez ministerstwo i ewentualnie 5 min Q&A z ekspertem na
  • Odpowiedz
@zeusAmadeusz: Tylko teoretycznie może pozwolić sobie na to nauczyciel, który ma wykupione jakieś kosmiczne OC i nie boi się, że w razie wypadku dzieciaka będzie musiał wypłacić odszkodowanie w wysokości dziesiątek/setek tysięcy złotych. Dodatkowo koleguje się z dyrektorem, który nie kontroluje jego dyżurów. No i najważniejsze - ma plecy w kuratorium, więc w razie czego nie wywalą go z roboty.
  • Odpowiedz
@Gilgamesz69: to niech idą do lidla, a nauczyciel ma płątne wakacje a przy nauce zdalnej to się zupełnie o-------a
chciałęm też zauważć, że ja biednego lekarza to ostatni raz w 2002 roku widziałem
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Najbardziej mnie zastanowia, że ludzie inteligentni idą na studia i kończą kierunki gdzie nie ma kasy. A potem płacz, że słabe zarobki. W biedronce takie płace bo nie ma za bardzo chętnych.
  • Odpowiedz
@mararr: chyba nie bardzo.
200 złotych płacisz Ty. I płacisz brutto. Obstawiam, że lekarz z tych pieniędzy dostaje górę połowę a połowę bierze przychodnia na utrzymanie się (czynsze, prąd, sprzęt, materiały, pracownicy generujący koszty jak sprzątaczki, recepcja itd.). Zostaje więc 100 złotych brutto. Od tego odejmujemy 23% VATu, więc zostaje 77 złotych i od tego odejmujemy podatek dochodowy. Zostaje jakieś 62 złote na rękę. Nadal sporo jak na 15 minut
  • Odpowiedz