Wpis z mikrobloga

Jak to jest z tym Cyberpunkiem?

Na mirko widzę dwa obozy:
- "Ło panie, bug na bugu, AI nie istnieje, jedynie grafika trzyma poziom"
- "Mam ponad 20h i zauważyłem może 2 bugi, gra jest świetna, a hejtują tylko ci którzy nie grali".

Biorę po 500zł i słucham państwa.

#cyberpunk #cyberpunk2077 #gry #gryvideo #cdprojektred
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trevoz: 40h PC. Kilka razy musiałem relogować bo jakiś trigger nie załapał. Raz się Jacky zawiesił i nie mogłem questa skończyć. A tak to raczej nieprzeszkadzające rzeczy jak unoszące się przedmioty zbugowane animacje. Upierdliwe ale do ogarnięcia. Czy poleciłbym komuś CP? Jeżeli nie ma ciśnienia to niech sobie poczeka miesiąc dwa. Jeżeli chce grać to ja na pc nie widzę przeciwwskazań.
  • Odpowiedz
@trevoz: Wczoraj kupiłem, grałem 6h, widziałem ze 3 bugi graficzne, które nie miały na nic wpływu, jedynie trochę drażniły oko.
Gram na PC, ustawienia na średnich.
  • Odpowiedz
@trevoz gra jest spoko, fabula piekna, postacie wyraziste, dialogi i muzyka na najwyzszym poziomie. Rozbudowa postaci tez jest fajna i trzeba uwazac z wyborami, bo nie mozna resetowac. Leży iluzja swiata, malo interakcji z obiektami/przechodniami. Brak sluzby zdrowia podjezdzajacej do trupa, policja sie teleportuje, straz pozarna nie istnieje.
  • Odpowiedz
  • 3
@trevoz gra ma bugi, ale na pc po 1.4 nie miałem żadnego poważnego. Fabuła świetna, wizualnie (architektura, reklamy, samochody itd.) jest 10/10. W skrócie bym powiedział tak, jeżeli chcesz RPGa w uniwersum cyberpunka, nie masz zamiaru strzelać do cywili i testować limitów AI to się będziesz bawił świetnie. Po prostu jeśli chcesz taką "zabawę" światem i rozwałkę jak w GTA, to ta gra ci się nie spodoba, bo jednak trzeba się
  • Odpowiedz
@trevoz: mam ponad 30h. Gram na ustawieniach ultra. 3 glicze, które zniknęły po zaktualizowaniu sterowników, wyginające drzewa, problem z wyrzucaniem ciał, render cieni dymu, dodatkowo w dziwny sposób pojawiał się samochód pierwszego dnia, po aktualizacji 1.04 jest git. Wszystko zniknęło. 2 nieznaczące bugi podczas walki w małym pomieszczeniu, przeciwnik wypadł za drzwi. Po wczytaniu autosave z przed minuty wszystko git.

Główny hejt jaki czytam to kwik ludzi którzy nie grali
  • Odpowiedz
@trevoz: mam już ponad 48h i jest świetnie. Ai jest rzeczywiście dość głupie ale nie odstaje jakoś od innych gier.
Z bugami nie miałem problemów, tylko kosmetyczne

Fabuła świetna bo to spójny świat gdzie rzeczywiście analizują wpływ technologii na życie, a nie bzdury jak w deus ex gdzie jedyny efekt to lepsi żołnierze.
Jest np. misja gdzie krzyżujesz kryminalistę. Jest podłączony do implantu który nagrywa wszystkie jego wrażenia - tzw. braindance. Potem ludzie
  • Odpowiedz
a co jest w tej grze rewolucyjnego

@stary_pijany: Choćby to jak są stworzone cutsenki w głównych misjach. Non stop wszystko oglądasz z pierwszej osoby, przejścia między custscenkami na szynach i właściwym gameplejem są przez to niesamowicie płynne. Żadna inna gra czegoś takiego jeszcze nie stworzyła.
  • Odpowiedz
god of war stworzył

@stary_pijany: Przecież w tej serii kamerę masz cały czas za plecami, więc jak to można porównywać? W Cyberpunku czujesz się momentami (w tych misjach głównych) jakbyś grał w interaktywnym filmie.
  • Odpowiedz
@Thorkill: God of War przecież jest stworzone w jednym ruchu kamery, więc ma najpłynniejsze przejścia. Jedną z głównych zalet GoWa jest jego filmowość, czy z pierwszej czy z trzeciej osoby co za różnica. Rewolucji nie ma, jest ewolucja
  • Odpowiedz
Jedną z głównych zalet GoWa jest jego filmowość, czy z pierwszej czy z trzeciej osoby co za różnica

@stary_pijany: Ustawienie kamery w oczach gracza robi bardzo dużą różnice.

Rewolucji nie ma, jest ewolucja

@stary_pijany: Możesz to nazywać i tak. Ale fakt jest taki - ostatnie kilkanaście lat w branży gier standardem była kamera zza pleców. Praktycznie 99 proc. fabularnych produkcji AAA miało taki widok.
  • Odpowiedz