Wpis z mikrobloga

Jak wspaniale jest nie mieć dzieci, i mieć #rozowypasek który też nigdy ich mieć nie chce. W domu cisza, spokój i porządek, żadnych wrzasków, krzyków, i porozwalanych wszędzie zabawek i śmieci, tylko ja i moja ukochana @Sandrinia () Kiedy chcemy to sobie wychodzimy, kiedy nie chcemy to sobie piwniczymi cały weekend i się opierd*lamy, cały czas wolny dla nas, pełny relaks. A i na drobne przyjemności przeważnie zawsze się znajdzie jakiś cash, bo na gnoja nie trzeba wydawać. Tak właśnie trzeba żyć, mówię Wam Mirki, Mirabelki, nie dajcie sobie wmówić że potrzebujecie dziecka jak go nie chcecie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

#childfree #antynatalizm #czujedobrzeczlowiek #jestwpyte
Zgrywajac_twardziela - Jak wspaniale jest nie mieć dzieci, i mieć #rozowypasek który ...

źródło: comment_1607498631qWdYZSDKlNRJYtLYE72mzZ.jpg

Pobierz
  • 451
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie wierze w #rozowypasek nie chcący dzieci.

@oswojony_tygrys: to jesteś mocno ograniczony ;) To tak jakbyś powiedział, że nie wierzysz, że ktoś może być ateistą, albo że istnieją samobójcy, bo przecież ludzie chcą żyć.

@masz_fajne_donice: dziękuje za rozsądny wpis z drugiej strony barykady, aczkolwiek poczułabym się dziwnie, gdybym odkryła, że gdzieś mój ojciec ma nick "masz fajne donice" xD
  • Odpowiedz
@Sandrinia: wiem. Są na to małe szanse i jest to kolejny bezsensowny zabieg. A argumenty są prawdziwe albo napisz który nie jest i uzasadnij dlaczego.
  • Odpowiedz
to jesteś mocno ograniczony ;) To tak jakbyś powiedział, że nie wierzysz, że ktoś może być ateistą, albo że istnieją samobójcy, bo przecież ludzie chcą żyć.

@BarkaMleczna: może ;) Chęć posiadania potomstwa to biologia. Z jakiś przyczyn jest to u tej laski wyparte.
  • Odpowiedz
jest pewna prawda na tym świecie, że facet może i nie chce mieć dzieci, ale jak kobieta mówi w wieku 30-35+, że nie chce mieć dzieci, to powinieneś to rozumieć, że nie chce mieć dzieci, ale z Tobą xD

@calaprawdaprostowoczy: Widzisz, a jednak, co może Cię zdziwić, istnieją również kobiety których jedynym celem w życiu nie jest bycie krową rozpłodową. Cóż za ciekawy świat, co? ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
Dlaczego zawsze jest agresja w stronę ludzi

@somskia: Czyli z wykopowym pseudoegzystencjalizmie, zwanym antynatalizmem się nie spotkałeś?
Sam nie chce mieć dzieci (decyzja, jak każda, nie przypisuje sobie prób zbawienia ludzkości), ale to czytając wykopków spod znaku antynatalizm. odnoszę wrażenie graniczące z pewnością, że oni mają żal do świata. Zresztą wątki przez nich podjęte zwykle kończą się wysrywami skierowanymi w tzw "natalistów" (ich określenie). Przypadek?
  • Odpowiedz
spokojnie, ty się teraz śmiejesz z rówieśników co ciągną wózek, a po 40-stce się przeprosisz i będziesz płakał, że tak trudno zrobić sobie dziecko. A jak już ci się uda jakieś mieć, to będziesz płakał, że tak późno sobie je zrobiłeś. Ewentualnie pozostaniesz bez dzieci, lecząc kompleksy wyjazdami w góry i wrzucaniem setek selfików na fejsa żeby udowadniać wszystkim znajomym, jak dobrze się bawisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@biliard: tagujemy antynatalizm, ale to nie znaczy, że uważamy, że nikt nie powinien się rodzić i że dzieci dla każdego to katorga ;) żyje nam się cudownie, jesteśmy szczęśliwi i nie odczuwamy żalu do świata ;)
  • Odpowiedz
@Sandrinia: tak jak uważam ze palenie papierosów jest debilne co nie jest tożsame z tym ze każdego palacza uważam za debila. Tak samo jest z wazektomia xD. Da sie logicznie wykazać debilizm tej decyzji, obiektywnie i ponad podziałami. Takiej osobie zostanie uciekanie w banały typu mój wybór moja wolność. Pewnie ze jego wolność. Po prostu nie każdy wybór jest mądry. A prawo do debilnych decyzji każdy powinien mieć.
  • Odpowiedz
jesteśmy ostatnim pokoleniem, które żyje w miarę normalnie - nasze dzieci mają przerąbane z zanieczyszczeniem środowiska plastikiem, ociepleniem klimatu i brakiem energi

@WLADCA_MALP: fajnie, chinczycy wlasnie zaczeli ere fuzji jadrowej - pod koniec dekaty CO2 to beda odsysac z atmosfery i robic z niego bloki lodu.

Cieplo z sahary sobie wypompuja do kosmosu i zaloza na niej arktyke.

Serio jeszcz sa ludzie ktorzy wierza ze swiat sie konczy? xD
  • Odpowiedz
A ja tez kiedyś nie chciałem, a potem chciałem, a teraz mam
I mam pieniądze na przyjemności i to nie czasem tylko zawsze ¯_(ツ)
A jak nie chcecie to spoko
Wśród znajomych którzy nigdy nie chcieli to albo już maja albo nie są razem. Ale może w waszym przypadku będzie lepiej i tego wam życzę.
W sumie to nikogo to nie powinno obchodzić ¯_(ツ)
  • Odpowiedz
@spacja_enter:

Prawda jest taka, że o tym, czy będziesz żałowała rodzicielstwa zdecydujesz dopiero jak będziesz miała swoje dzieci.

WUT? I jak ktoś zdecyduje że jednak żałuje to co ma zabić to dziecko, czy oddać? Takiej decyzji się nie da cofnąć i ma ogromne konsekwencje, a jeśli dwoje dorosłych, świadomych ludzi dzieci nie chce to szansa że nagle zechcą i polubią spędzanie z nimi czasu jest bliska zeru...
  • Odpowiedz