Wpis z mikrobloga

Jak wspaniale jest nie mieć dzieci, i mieć #rozowypasek który też nigdy ich mieć nie chce. W domu cisza, spokój i porządek, żadnych wrzasków, krzyków, i porozwalanych wszędzie zabawek i śmieci, tylko ja i moja ukochana @Sandrinia () Kiedy chcemy to sobie wychodzimy, kiedy nie chcemy to sobie piwniczymi cały weekend i się opierd*lamy, cały czas wolny dla nas, pełny relaks. A i na drobne przyjemności przeważnie zawsze się znajdzie jakiś cash, bo na gnoja nie trzeba wydawać. Tak właśnie trzeba żyć, mówię Wam Mirki, Mirabelki, nie dajcie sobie wmówić że potrzebujecie dziecka jak go nie chcecie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

#childfree #antynatalizm #czujedobrzeczlowiek #jestwpyte
Zgrywajac_twardziela - Jak wspaniale jest nie mieć dzieci, i mieć #rozowypasek który ...

źródło: comment_1607498631qWdYZSDKlNRJYtLYE72mzZ.jpg

Pobierz
  • 451
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zawsze mnie bawi jak ktoś uważa, że to jest jakiś srogi pocisk ;)

@BarkaMleczna: Mnie za to bawi, że piszą o sobie, jakby w razie braku potomstwa miała wymrzeć jakaś królewska linia, a jedyne co wyginie, to linia chłopów pańszczyźnianych. Tak samo gdy skomentowałem na twiterze post, gdzie jacyś niepełnosprawni rodzice skazali dziecko na podobną niepełnosprawność i jakiś ziemniak mi odpisał, że może i lepiej, że się nie będę rozmnażał.
  • Odpowiedz
Mnie za to bawi, że piszą o sobie, jakby w razie braku potomstwa miała wymrzeć jakaś królewska linia,

@kezioezio: No to też jest lekko zabawne ;p Moim zdaniem to takie ewolucyjne łatanie dziury, przy czym dziurą jest tu poszukiwanie sensu życia i jakiegoś poczucia, że miało się jakiś wpływ na ten świat i coś się po sobie zostawia. To nas nakręca jako gatunek i jest to naturalne, ja po prostu
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: nie rozumiem jak można się drżeć w tak ważnej kwestii jak posiadanie dziecka lub nie. Jeśli ktoś tego nie czuje to życzę mu żeby nigdy go nie posiadał bo dziecko będzie nieszczęśliwe.
Nie rozmawiamy o kolorze kanapy tylko o człowieku który chce być kochany i akceptowany.
  • Odpowiedz
@krytyk__wartosciujacy: szkoda że nie pokwapiłeś się nawet wrzucić reszty komentarzy, tylko zrobiłeś to wybiórczo, żeby pokazać swoje "racje" XD ziom, jestem mega szczęśliwa, żyje mi się cudownie, czasem pozazdroszczę komuś wygrania żelek w rozdajo i co? Tak Cię to boli, że aż musisz przeglądać mój profil?XD
Zresztą o byciu przegrywem pisze ktoś, kto używa trybu dziennego XD
  • Odpowiedz
  • 11
@Zgrywajac_twardziela
@Sandrinia
Jesteście jak z tego mema "ale to ty dzwonisz" xddd czaicie Mirki, nie chcemy mieć dzieci, patrzcie na nas, jesteśmy tacy niezależni i wspaniali, nie poddajeny się presji społecznej, a wy co, nadal planujecie guwniaki? () hej, ale jak to was nie przekonaliśmy swoim wysrywem, przestańcie nas hejtować, wylewa się na nas fala hejtu, czemu komentujecie nasz wpis na mirko i
  • Odpowiedz
, i nawet jakby hormony ją ogłupiały to przecież będzie w stanie racjonalnie myśleć ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

@Zgrywajac_twardziela: No życzę ci abyś się nie zdziwił, właśnie na tym polega ogłupiające działanie hormonów.
  • Odpowiedz
@krytyk__wartosciujacy: ja nie oceniam Twojego spędzania czasu, nie wyśmiewam, nie twierdzę, że spędzasz go nieproduktywnie, bo spędzasz go z dziećmi. To nie moja sprawa, Twoje życie ¯\_(ツ)_/¯ i to samo z łaski swojej zrób w moją stronę, bo to jest mega żałosne, że widzisz tylko jedną drogę do szczęścia i bezmyślnie narzucasz ją innym, tak się zesrałeś z tego powodu, że aż musiałeś zrobić ankietę xD
  • Odpowiedz