Wpis z mikrobloga

Jak wspaniale jest nie mieć dzieci, i mieć #rozowypasek który też nigdy ich mieć nie chce. W domu cisza, spokój i porządek, żadnych wrzasków, krzyków, i porozwalanych wszędzie zabawek i śmieci, tylko ja i moja ukochana @Sandrinia () Kiedy chcemy to sobie wychodzimy, kiedy nie chcemy to sobie piwniczymi cały weekend i się opierd*lamy, cały czas wolny dla nas, pełny relaks. A i na drobne przyjemności przeważnie zawsze się znajdzie jakiś cash, bo na gnoja nie trzeba wydawać. Tak właśnie trzeba żyć, mówię Wam Mirki, Mirabelki, nie dajcie sobie wmówić że potrzebujecie dziecka jak go nie chcecie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

#childfree #antynatalizm #czujedobrzeczlowiek #jestwpyte
Zgrywajac_twardziela - Jak wspaniale jest nie mieć dzieci, i mieć #rozowypasek który ...

źródło: comment_1607498631qWdYZSDKlNRJYtLYE72mzZ.jpg

Pobierz
  • 451
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zgrywajac_twardziela: Mam 2 kuzynki 32-36 lvl żyją sobie w związkach z partnerami, nie myślą o dzieciach, od czasu do czasu jakiś wypad czy wspólne hobby. Gratuluję partnerki podzielającej takie spojrzenie i pogląd, bo to jednak rzadkość. Życzę wszystkiego dobrego.
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela @BarkaMleczna: @somskia: A później płacz że podatki wysokie i musicie zapierd... na emerytów. Proszę was dzieciaczki, sami sobie bat na dupę kręcicie. Daliście się wkręcić nowoczesności i będziecie umierać samotni, w gównianych warunkach. Życie to nie je bajka, młodzi i silni będziecie przez 40-60 lat a później zjazd jak na sankach. Żadne pieniądze nie kupią wam dobrej opieki na starość. Przejedźcie się mądrale do DPSu z
  • Odpowiedz
@Kraciacho: ja nie jestem na tyle przywiązana do życia, żeby desperacko egzystować "w gównianych warunkach". I nawet jeśli będę smutną, samotną staruszką, to w żaden sposób nie będzie to Twój problem ;)
  • Odpowiedz
@Sandrinia Słuszna decyzja. Sama pracując w żłobku miałam matkę bizneswoman, która zrobiła ją sobie ot tak chyba właśnie po to by miał jej kto na starość szklankę podać. Dzieckiem nim przyszło do żłobka opiekowała się głównie niania bo mama nie miała dla niej czasu. Tata też olewka. Do żłobka jak przyszła to w ogóle była zdziwiona potrawami i nie chciała jeść obiadów bo w domu jadła głównie bułki i czekoladę. Przez
  • Odpowiedz
@Sandrinia Miałam też dziewczynkę, której matka nie kochała. Chyba depresja poporodowa. Do tej córki mówiła, że jest brzydka ( miała nietypową urodę, taką jakby za starych czasów ) i że jej nie chce. Do żłobka nawet po nią nie przychodziła. Jedynie ojciec się nią zajmował. Dopiero chyba jak skończyła 4 lata to matkę wzięło sumienie i też zaczęła po nią przychodzić.
No ale co z tego, skoro też przez podejście matki
  • Odpowiedz
@Kraciacho: Podatki i emerytura wszystko załatwią podobno ( ͡° ͜ʖ ͡°), tylko ktoś to musi płacić. Problem z mała dzietnością może być tragiczny w skutkach. Tu nie chodzi o podanie ,,szklanki wody'', po prostu geriatria będzie musiała opiekować gieratrią. Polska to będzie kraj starych, zgorzkniałych ludzi, patrzących na ciągle umierające już stare osoby.
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna niestety będzie. Dlatego dobrowolna emerytura ssie. Całe pokolenia singlów będą ogromnym obciążeniem dla budżetu. Nawet gdyby was zamykać w obozach śmierci to i za to trzeba będzie komuś zapłacić. Generalnie jak nawet położycie się w lesie żeby zdechnąć jak zwierzę to będziecie śmierdzieć na odległość kilku km.
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna haha. Dobre. Przykro mi to pisać ale nie tylko Będziesz kurczowo trzymać się życia ale najprawdopodobniej i będziesz gniła we własnych odchodach. Starość to podła istota.
  • Odpowiedz