Wpis z mikrobloga

• 29
Kiedyś myślałem że bycie #programista15k to raj na ziemi a przecież takie pieniądze prawie w całości idą na codzienne wydatki:
3500 rata mieszkania i opłaty
3000 leasing auta
ok 1000 paliwo, parkingi
ok 2000 catering dietetyczny
ok 1500 drobne zakupy spożywcze, mieszkaniowe
1000 pieniądze dla dziewczyny bo jeszcze nie pracuje
ok 1000 wyjścia ze znajomymi, rozrywki na mieście
Zostaje niecałe dwa tysiace które i tak zwykle się rozchodzą na niewymienione wyżej kategorie. I jak w tym kraju można normalnie żyć jak nawet nie da się odłożyć normalnych pieniędzy

#warszawa #pracbaza #zwiazki #programowanie #pdk
Mishy - Kiedyś myślałem że bycie #programista15k to raj na ziemi a przecież takie pie...

źródło: comment_1599512713sPRRCXxVIZAboMFyaDNDQI.jpg

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@brakloginuf: ja mam jdg, ale nie lubię zarzucać sobie pętli na szyję, a koszty mam też inne ;] ogólnie źle nie jest. Powiem jeszcze tak - nie opłaca się brać auta za gotówkę, to po prostu głupota przy obecnych metodach finansowania. To nikomu sie nie opłaca :).
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kuite22 screen jest oryginalny więc żaden troll jeśli chcesz to możesz swój wysłać i opisać jak u ciebie wyglądają koszta życia
  • Odpowiedz
@Mishy: bait 2/10... ale bądź człowiek i daj dziewczynie więcej niż tysiaka, sam powiedziałeś ze 15k to za mało a kobiecie żałujesz
  • Odpowiedz
@Mishy: Najlepsze jest to że wykopki takie zarobki i takie wydatki uznają za bait xD Jakby 3k na leasing auta to był jakiś luksus. To pokazuje w jakiej dupie jesteśmy z zarobkami programistów
  • Odpowiedz
1000 pieniądze dla dziewczyny bo jeszcze nie pracuje

@Mishy: A po cholerę ma iść do pracy, jak dostaje kieszonkowe od chłopaka? Ty ją w pracy zobaczysz jak za przeproszeniem świnia niebo, tylko sponsora z siebie robisz. Pogoń panienkę do roboty jak nie chcesz mieć za 10 lat księżniczki, dla której cena pierścionka zaręczynowego powinna posiadać cztery zera...
  • Odpowiedz