Aktywne Wpisy
MadameJo +348
Dawno temu kupiłam sobie spodnie, w które się nie mieściłam, uruchomiłam hasztag #wcisnijdupewspodniechallenge i jestem, by radośnie ogłosić wykopkom, że wcisnęłam dupę w spodnie (。◕‿‿◕。)
#chudnijzwykopem #dieta #fit #bodypositive #wcisnijdupewspodniechallange
#chudnijzwykopem #dieta #fit #bodypositive #wcisnijdupewspodniechallange
Mikseth +462
RÓŻNICA W ZWIĘKSZANIU SIŁY MIĘŚNIOWEJ ISTNIEJE na korzyść mniejszego zakresu powtórzeń.
Badanie przeprowadzono na "niewytrenowanych" mężczyznach na podstawie wyciskania na ławce - więc czy warto brać pod uwagę to u średnio zaawansowanych/zaawansowanych? Na pewno kolejny dowód, że mit "x na siłę, x na masę" jest w DUŻYM stopniu mitem patrząc głównie na hipertrofię.
Link do badania, gdzie jest opisany materiał i metody:
Link do IG gościa, którego warto obserwować:
#mikrophysio #mikrokoksy #mirkokoksy #trening #silownia
Why not both.
Przy seriach w wiekszych zakresach dodatkowo istnieje aspekt ekonomiczny. Bo zrobić 4x12 trochę szybciej niż np. 12x4
Oj z tego co pamiętam chyba też było badanie Schoenfelda że jednak lepiej ludzie reagują na objętość w 89 %, gdzie na intensywność 11 %.
Już odbiegając od badań jednak w z praktyki widzę u klientów, że jednak zwiększenie objetosci jest o wiele łatwiejsze w celu popchnięcia hipertrofii do przodu.
@Darksed:
Heh tucznik tam robi 12 serii po 2 czy coś i efekty widać ( ͡° ͜ʖ
Chcesz dobrze się prezentować, postaw bardziej na intesywność, bardziej, ale nie całkowicie.
Badanie ma byc